Groep 8 uitzwaaien

De laatste dag voor de zomervakantie is in bijna alle groepen wel een momentje, maar de laatste dag in groep 8 is écht een ding. Om dit moment extra bijzonder te maken, is het op veel scholen een gebruik om op de laatste dag van groep 8 met de hele school afscheid van ze te nemen. Maar hoe kun je groep 8 uitzwaaien op een originele manier?

Groep 8 uitzwaaien: 5 manieren

Laat ik eerlijk zeggen dat ik als groep 8 leerkracht nog nooit echt origineel afscheid heb genomen van mijn leerlingen met de overige leerkrachten en leerlingen. Wij hebben onze eigen manier die ons goed bevalt en volgens ons prima is voor de leerlingen. Er wordt getrakteerd, groep 8 gaat op pad met de leerkrachten en er is een officieel gedeelte.

Ik vind het afscheid nemen van de school op een grappige, bijzondere, gekke manier echter wel heel leuk om te zien bij anderen. Dit is dus de reden dat ik een aantal ideeën ben gaan verzamelen.

Glij de school uit

Voor de allerlaatste keer van de glijbaan op het kleuterplein om afscheid te nemen van de basisschool. Passen die heupen nog wel? En natuurlijk wordt er hard gejuicht en geklapt bij iedere leerling die glijdt.

Lees ook: Je weet dat je leerkracht van groep 7/8 bent als…

Rondje door de school

Veel kinderen krijgen in groep 8 een nieuwe fiets voor de middelbare school, omdat ze dan wat verder moeten reizen. Op de laatste schooldag mogen ze op hun fiets door de school fietsen. Langs de route staan de leerkrachten en leerlingen van de school die groep 8 uitzwaaien.

groep 8 uitzwaaien
Spring het diepe in

Voor deze activiteit moet wel een trampoline geregeld worden en een dikke mat is ook wel prettig. De leerlingen van groep 8 nemen een grote aanloop en springen de school uit. Dit werkt natuurlijk het beste als de trampoline echt bij de uitgang van de school staat.

Door de poort

Alle leerlingen van groep 1 t/m 7, de leerkrachten en andere medewerkers van de school maken een lange poort waar de leerlingen van groep 8 langs lopen. Er kan ook voor gekozen worden dat leerlingen applaus krijgen terwijl ze langslopen of van iedereen een high five krijgen.

Lees ook: Afscheidslied groep 8

Met een knal de school uit

Iedere leerling krijgt een ballon, vol met confetti, en een naald of ander scherp voorwerp. De rest van de school telt af van 10 tot 0 en dan laten de leerlingen uit groep 8 hun ballonnen knallen. Als dat geen onvergetelijk afscheid wordt?

Share Button