Recensie: Het verdwenen recept – De zoete tovenaars 2

Bijna een jaar geleden plaatste ik mijn recensie over Het magisch verbond – De zoete tovenaars 1. Na het lezen van dat boek kon ik niet wachten op het vervolg en zodra ik Het verdwenen recept in mijn brievenbus vond, ging het bovenop de stapel met recensieboeken. Ik las het al vrij vlot, deelde mijn enthousiasme op social media en nu heb ik eindelijk tijd om een langere recensie te schrijven. Deze serie heeft gelukkig nog een derde deel en ik hoop dat dat zo snel mogelijk vertaald mag worden.

Korte samenvatting

Magische snoepjes en echte wonderen? Eline weet er inmiddels alles van. Wanneer vlak voor Robins eerste suikerwerkersexamen zijn magische gereedschap kapotgaat, schiet de oude meneer Stobbe te hulp. Hij brengt Eline, Charlie en Robin naar de Bitterzoete Laan. Al snel wordt duidelijk dat niet alle suikerwerkers begrip hebben voor mensen zonder magisch talent. Bovendien blijkt het mysterieuze Anderwaarts Genootschap terug te zijn, een oude vijand van de Zoete Tovenaars. Als meneer Stobbe plotseling spoorloos verdwijnt, is het aan Eline en haar vrienden om de boodschap die hij heeft achtergelaten te ontcijferen. Al snel blijkt dat het Anderwaarts Genootschap op zoek is naar iets specifieks – iets waar Eline, Charlie en Robin de sleutel voor hebben.

Lees alvast hoofdstuk 1 en 2 in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Magische boeken zijn gewoon best wel mijn ding. Zodra er een nieuw deel van Harry Potter verscheen moest ik het hebben én lezen. Boeken in dit genre blijf ik interessant vinden en iedere keer ben ik weer benieuwd wat voor magisch er dit keer zal gebeuren en of het wel echt origineel is.

Van het eerste deel over De Zoete Tovenaars genoot ik en ik was dan ook zeer benieuwd naar het vervolg. Zoals in de inleiding van deze recensie al te lezen was, deelde ik na het lezen mijn enthousiasme op social media. Ook Het verdwenen recept is een fantastisch boek.

Tijdens het lezen van dit boek verdwijn je in de wereld van magisch snoep en beleef je samen met Eline, Robin en Charlie een spannend avontuur. De Bitterzoete laan deed me wel een beetje denken aan de Wegisweg van Harry Potter, maar ik denk dat het onoverkomelijk is om geen overeenkomsten te ontdekken in al die magische boeken.

Dat vriendschap niet vanzelf gaat, mensen soms anders lijken dan ze daadwerkelijk zien en hulp uit onverwachte hoek kan komen, zijn allemaal mooie thema’s die je tijdens het lezen van Het verdwenen recept zult ontdekken. Ik heb gewoon genoten van dit boek en verheug me op het derde deel uit deze serie.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button