Het magische verbond – De Zoete Tovenaars 1

Regelmatig vraag ik recensie-exemplaren aan, maar vergeet ik dat ik ze aangevraagd heb. Dat was ook het geval bij Het magische verbond. Natuurlijk wilde ik dit boek ontvangen na het zien van de prachtige kaft en het lezen van de flaptekst. Omdat ik dit echter vergeten was, was het een toffe verrassing om dit boek uit de doos te halen. Niet alleen bleek de kaft prachtig te zijn, want ik heb ook geweldig genoten van het verhaal.

Tekst op de achterkant

In het stadje Belony gelooft iedereen in magie en wonderen. Behalve Eline, die vindt het maar onzin. Maar wanneer haar buurmeisje Charlie een chocoladereep eet die een wel heel raar effect op haar heeft, begint Eline toch zwaar te twijfelen. Charlie slaat ineens onbegrijpelijke taal uit en kleurt zelfs helemaal groen. Zou het iets te maken hebben met de legende over de magische zoetigheden van Madame Picot?

Uitgerekend de mysterieuze Robin lijkt er meer over te weten. Om Charlie te helpen en zo snel mogelijk een oplossing te vinden, moeten ze het raadsel uit een koffer vol zoetigheden volgen. Dat leidt het drietal naar het Museum voor Zoete Kunsten, het verborgen hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars. De tijd dringt… want zij zijn niet de enigen die op zoek zijn naar deze wonderlijke plek!

Wat vind ik van het boek?

Het magische verbond is een boek vol verrassingen. De kaft verraste mij al bij het openen van het pakketje, maar de inhoud van dit verhaal heeft me nog meer doen verbazen.

Eline is een meisje in het stadje Belony dat het niet al te makkelijk heeft op school. Ze heeft eigenlijk geen echte vriendinnen op school en haar buurmeisje Charlie is al helemaal geen vriendin van haar.

Dit verandert echter allemaal nadat Charlie besluit een hap te nemen van de chocoladereep die Eline gewonnen had in de plaatselijke snoepwinkel. Eline hoeft de hele reep niet meer na deze actie en Charlie eet deze daarom helemaal op. Daarna gebeuren er zeer bijzondere dingen met Charlie die haar niet geliefd maken bij hun klasgenoten. Eline besluit Charlie te helpen en met de hulp van Robin, één van de kinderen van de bijzondere familie Suikerbuik, moeten ze de vloek die over Charlie heerst oplossen.

Dit gaat natuurlijk lang niet zo gemakkelijk als gehoopt. Wie is toch die irritante meneer Stobbe en wat moet die mysterieuze vrouw Althea toch van ze? Eline, Charlie en Robin moeten goed oppassen bij wat ze doen en nadenken over de geheimen die ze met elkaar delen.

Toen ik begon met het lezen van dit boek was ik even bang dat het zou lijken op Harry Potter, De school van de magische dieren of Bakkerij Bliss, alle series heb ik met veel plezier gelezen, maar gelukkig is De Zoete Tovenaars weer net op een andere manier magisch. Natuurlijk doet het je soms denken aan andere boeken waarin magie een rol speelt, maar deze serie is sowieso wel echt geschreven voor wat oudere kinderen, ik zet het in de boekenkast voor groep 7/8, en de spanning en magie komt uit een andere hoek dan in de andere boeken. Voor mij was Het magische verbond weer een paar uur leesplezier en even wegdromen in een wereld met magisch snoep.

Het boek aanschaffen

Schaf het boek aan bij je plaatselijke boekhandel of bestel het via onderstaande, affiliate, link

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button