Recensie: Het hersenhotel

Het lezen van boeken vind ik heerlijk en het is fantastisch om weg te dromen in een verhaal, maar soms is het ook fijn om iets te leren. Toen ik Het Hersenhotel zag, wist ik eigenlijk niet zo goed wat voor boek dit nou zou zijn. Het klinkt informatief, maar de illustraties zagen er erg verhalend uit. Dat boek moest ik dus wel lezen!

Korte samenvatting

Je brein is een supermachine. Het regelt alles wat er in je lichaam gebeurt. Dat je ademt en je hart klopt. Dat je kunt praten, lopen, horen en zien. Maar je brein regelt veel meer! Heb je bijvoorbeeld aanleg voor voetballen of muziek maken? Ben je goed in taal of rekenen? Heb je veel fantasie of kun je heel goed samenwerken? Het zit allemaal in je brein! Check vandaag nog in het Hersenhotel in en ontdek waar jij goed in bent. 

Met een stappenplan om je brein gezond te houden, een spannende speurtocht, een talententest en heel veel grappige en interessante weetjes! 

Bekijk alvast het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Het Hersenhotel is eigenlijk een verzameling van meerdere boeken in één boek. Het is een verhaal, het is informatief, er zijn prachtige illustraties te bekijken en daarnaast is het ook nog een doe-boek.

Het boek gaat over de familie Stein die het trouwfeest van opa en oma gaan vieren in het Hersenhotel. Nikki en haar neefje Sam gaan op onderzoek in het hotel en beginnen in de bovenkamer. Meer van dat soort verwijzingen in het verhaal over de hersenen kom je regelmatig tegen en maakt het boek ook voor volwassenen leuk om te lezen.

Naast het verhaal staat het boek vol met allerlei informatie met daarbij illustraties om het te verduidelijken. Als ik dit boek vergelijk met Pretpark de Poepfabriek vind ik Het Hersenhotel wel wat rommeliger overkomen. Ik vond het soms lastig om alles goed te kunnen volgen.

Het boek is zeker wel interessant en het verhaal over de familie Stein is erg leuk gevonden met een verrassend einde. De testen aan het eind van het boek zijn een leuke aanvulling en laten je nog meer nadenken. Dat past goed bij een boek over de hersenen.

Het boek aanschaffen

Bestel Het hersenhotel bij je lokale boekhandel.

of koop het via onderstaande link.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button