Recensie: Indigo de Wilde en de monsterpost

Na het zien van de kaft van dit boek werd ik onwijs nieuwsgierig. De kleuren van Indigo de Wilde en de monsterpost trokken meteen mijn bedacht. Dit is een boek dat ik normaal gesproken niet snel zelf zou kiezen in een boekenkast vol boeken. Ik vind echter dat ik allerlei boeken moet lezen om als leerkracht goed op de hoogte te zijn. Juist ook boeken die me misschien qua verhaal minder leuk lijken. Indigo de Wilde en de monsterpost werd dus een leesuitdaging voor mezelf. Leerlingen moeten soms ook iets lezen waar ze vooraf niet echt enthousiast over zijn.

Korte samenvatting

Het leven van Indigo de Wilde is allesbehalve normaal. Haar ouders, twee Wereldberoemde Ontdekkingsreizigers, vonden haar in de wildernis toen ze nog een baby was. Sindsdien woont ze in hun huis aan de Snoepjesstraat, waar ze op haar jongere broertje past – én op de vele magische wezens die er wonen. Terwijl haar ouders op reis zijn, voert Indigo snotvlokken aan een babytrol, knipt ze de teennagels van een draak en zorgt ze voor twee felgekleurde yeti’s.

Op een dag sturen haar ouders nieuwe Monster Post. Maar de nieuwkomer ontsnapt en zet de boel flink op stelten. Indigo moet ingrijpen voor het misgaat, want niemand mag weten dat er monsters in de Snoepjesstraat wonen…

Bekijk het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Het boek is qua verhaal net zo hysterisch als de kaft. Indigo de Wilde en de monsterpost is een verhaal vol verrassende gebeurtenissen. Het verhaal gaat heel snel en zal kinderen niet snel vervelen als ze het lezen. Zelf vond ik het af en toe wat veel in een hoofdstuk, maar het verhaal blijft goed te volgen.

Waar ik echt van genoten heb, zijn de kleurrijke illustraties. Er is een illustratie van het huis die twee pagina’s vult zonder tekst en daar heb ik echt een paar minuten rustig naar gekeken. Vaak wil ik graag het verhaal blijven lezen en geef ik de illustraties te weinig aandacht, maar in dit geval moest ik wel stoppen. Wauw!

Het boek is echt heel maf en het verhaal compleet bizar, maar op één of andere manier klopt het wel bij elkaar en passen de illustraties ook helemaal goed. Het lettertype is vrij groot en en maakt het boek makkelijk leesbaar voor kinderen die misschien nog niet zo leesvaardig zijn. Dit boek ga ik op school aanraden aan de leerlingen in groep 4 en 5.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek voor €15,99 bij je lokale boekhandel.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button