Het gatenmysterie – De school van de magische dieren 2

In februari plaatste ik mijn recensie over het eerste deel van De school van de magische dieren. Van dat boek had ik echt genoten en toen vervolg in mijn brievenbus viel, had ik dan ook veel zin om het te gaan lezen. In Het gatenmysterie mocht ik verder lezen over de klas van mevrouw Cornfield en het grote geheim dat zij hebben. Ik was erg benieuwd of een tweede deel niet saai zou worden en of het niveau wel geschikt zou blijven voor de doelgroep die ik voor deze serie voor ogen had.

Het gatenmysterie – Het verhaal

De klas van Mevrouw Cornfield heeft een geheim. Iets wat niemand anders mag weten. Maar Ida praat haar mond voorbij en vertelt haar vriendin Miriam over de magische dierenwinkel en haar vos Rabat. Wat nu?
Op school is iedereen druk in de weer met de voorbereidingen voor het schooltoneel. Maar waar komen al die vreemde gaten in de schooltuin plots vandaan?

Nieuwsgierig geworden? Tot en met blz. 27 kun je het boek al online lezen. Klik hier.

Het gatenmysterie – Wat vind ik van het boek?

Wauw! Wat heb ik weer genoten van De school van de magische dieren. Was ik nog bang dat dit vervolg een flauw aftreksel zou zijn van deel één, dan was die angst al na een hoofdstuk verdwenen.

Het boek start met een introductie van de hoofdpersonen. Je kunt het boek daardoor prima lezen zonder dat je deel één gelezen hebt. Het verhaal leest lekker vlot, maar niet te gemakkelijk. Ook voor betere lezers in groep 5/6 is het daarom een prettig boek om te lezen. In het verhaal zitten veel emoties verwerkt. Humor, verdriet, jaloezie en spanning. Het dreigt ook geen enkel moment saai te worden om te lezen.

Lees ook: De school van de magische dieren, deel 1

Natuurlijk gaat dit boek verder met magische dieren en leerlingen die er één hopen te krijgen, maar daarnaast zitten er nog veel meer thema’s verwerkt in het boek. De rolverdeling van de musical die anders gaat dan verwacht, Choco die bij zijn opa woont, omdat zijn moeder in een ander land is en Ida die het geheim verklapt aan haar beste vriendin.
Daarnaast is er natuurlijk het gatenmysterie. Allerlei ideeën komen langs en de conciërge van de school raakt bijna overspannen van het vullen van de gaten. De afloop is erg verrassend en zag ik niet aankomen.

Dit boek raad ik zeker aan aan lezers vanaf een jaar of 8. Ook is het boek zeer geschikt om voor te lezen. Een waardevolle aanvulling voor de schoolbibliotheek.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button