De school van de magische dieren – Margit Auer

De school van de magische dieren. Als fan van de boeken over Harry Potter moest ik, juf Inger, dit boek wel lezen en recenseren. Mijn grootste vraag was of dit boek geschikt zou zijn voor jongere leerlingen. Ik merk namelijk dat leerlingen in groep 5 en 6 ook graag Harry Potter willen lezen, maar de delen 4 t/m 7 vind ik persoonlijk toch minder geschikt voor die leeftijd. Zou dit boek, deze serie, dit probleem een beetje kunnen oplossen? In mijn recensie lees je mijn mening.

De school van de magische dieren – Het verhaal

Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je ooit vindt: een magisch dier dat kan spreken! – maar alleen met jou.

de school van de magische dieren

Welke leerling krijgt een magisch dier?
De onhandige Eddie? De dromerige Benni? De verlegen Anna-Lena? Of de ambitieuze Ida?

Al nieuwsgierig geworden? Je kunt een stukje lezen in het inkijkexemplaar.

De school van de magische dieren – Wat vind ik van het boek?

Wauw! Net als De reis met de vliegende leunstoel staat dit boek op de lijst van de Boekenbingo 2020 en ook dit boek staat daar terecht op. Het verhaal leest ontzettend fijn, het is soms een klein beetje voorspelbaar, maar met genoeg verrassingen en je komt gewoon echt even in een fantasiewereld terecht.
Ik wilde graag weten of dit boek een goed boek zou zijn voor wat jongere leerlingen die graag Harry Potter willen lezen. Na het lezen van dit boek kan ik alleen maar zeggen: ‘Ja!’ Het boek is qua opmaak fijn voor jongere lezers. Lettertype leest prettig en is rustig, de hoofdstukken zijn van een goede lengte en het verhaal past goed bij de leeftijd van leerlingen in groep 4, 5 en zelfs groep 6. Ik ga dit boek met veel plezier in onze schoolbibliotheek plaatsen en ga deel 2 van deze serie zeker lezen. Hopelijk als recensie-exemplaar, maar anders kan de bibliotheek me vast helpen. Deze serie verdient namelijk ook zeker een plekje in de bibliotheken in Nederland.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button