Recensie: Het bromvliegeffect junior

Recensie van juf Hélène
Een boek over vliegen? Kan dat interessant zijn? Ik ben benieuwd! Als je beter kijkt, zie je op de kaft van Het bromvliegeffect junior nog een ondertitel staan: Kleine dingen die stiekem bepalen wat jij doet Dat maakt het boek interessanter! Het gaat helemaal niet over vliegen, maar wat dan wel?

Korte samenvatting

Wist je dat de afbeelding van één piepklein vliegje jaarlijks duizenden euro’s aan schoonmaakkosten kan schelen? Als iets schijnbaar kleins ongemerkt grote invloed heeft op ons gedrag heet dat het bromvliegeffect. En dat effect zie je de hele dag door overal om ons heen – maar alleen als je weet waar je op moet letten!

Je wordt ouder en mag steeds meer zelf beslissen. Maar kies je écht zelf of word je stiekem gestuurd in deze wereld vol apps, influencers en reclame? In Het bromvliegeffect junior leren gedragswetenschapper Eva van den Broek en reclamestrateeg Tim den Heijer kinderen om het bromvliegeffect te herkennen, de negatieve invloed ervan te vermijden en het op een goede manier zelf te gebruiken. Op school, in de winkel, op straat, online én thuis.

In Het bromvliegeffect junior leer je aan de hand van de zeven bromvliegen hoe piepkleine dingen de hele dag bepalen wat jij doet – en hoe jij kunt bepalen wat jouw ouders doen!

Neem alvast een kijkje in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Het bromvliegeffect junior is een eyeopener voor kinderen, maar ook voor hun ouders en leerkrachten, hoe makkelijk worden onze beslissingen beïnvloed door allerlei kleine trucjes!

Het boek leest makkelijk en heeft leuke illustraties (van familie de Kort). De hoofdstukken zijn makkelijk ingedeeld en er zijn een aantal opdrachtjes die de kinderen zelf kunnen invullen of uitproberen. Hierdoor is het niet alleen maar theorie is die over je uitgestort wordt, maar zit er ook een fijne praktische kant aan.

Bij het boek kun je makkelijk een lesbrief vinden , zodat het nog beter in te zetten is in groep 7/8 of zelfs de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Van Goor via De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button