Griezelige leesbingo

Vorig schooljaar bedacht ik een leesbingo voor groep 7/8. Tijdens het bedenken van leesideeën voor de komende kinderboekenweek kwam ik op het idee om een griezelige leesbingo te maken. Je kunt er als leerkracht voor kiezen om de leerlingen deze leesbingo op school uit te laten voeren, maar het ook als stimulans gebruikt worden om thuis te lezen. Zelf zie ik meteen mogelijkheden om het in de herfstvakantie mee naar huis te geven om ze te motiveren te blijven lezen. 

Hoe werkt de leesbingo?

De griezelige leesbingo heeft 12 opdrachten die ieder 10 minuten uitgevoerd moeten worden. Ik heb bewust gekozen voor kleinere opdrachten, omdat de kinderboekenweek korter duurt dan een schooljaar of zomervakantie. Als leerkracht bepaal je of de leerlingen alle opdrachten of minder moeten uitvoeren om bingo te halen. Zelf ga ik op zoek naar een griezelig kleinigheidje om te geven als ze het gehaald hebben. Op dit moment heb ik helaas nog geen idee wat, maar ik hoop bijvoorbeeld gummen in de vorm van een spin te vinden.

Het lezen met een spin of zwarte kat kan natuurlijk ook gewoon een plaatje zijn. Als kinderen geen masker hebben, kunnen ze er zelf één maken. Misschien is dat zelfs wel leuker.

Klik hier voor meer ideeën voor de Kinderboekenweek 2017.

Wat ik vooral hoop te bereiken is dat leerlingen plezier hebben in het lezen als ze met deze leesbingo aan de slag gaan. Het gaat er vooral om dat ze een boek lezen dat ze leuk vinden en dat hoeft wat mij betreft ook niet bij het thema van de kinderboekenweek te horen.

Wil jij aan de slag met de griezelige leesbingo? Klik hieronder dan op de link.

Griezelige leesbingo

Voor scholen die ook graag aan de slag willen met de leesbingo, maar het thema van de kinderboekenweek niet aansluit bij hun identiteit heb ik een bibbers in je buik leesbingo gemaakt. Zonder spoken en heksenhoek, maar met fluisterstem en een eng dier.

Bibbers in je buik leesbingo

Share Button