Nog maar 3 weken en dan is de start van de Kinderboekenweek 2017. Op 4 oktober zullen veel scholen in Nederland gaan griezelen, maar daarvoor zijn er wel spannende boeken nodig in school. Niet alleen enge boeken, maar ook boeken die spannend zijn omdat er iets geks aan de hand is. ‘De grote bomenrover’ is zo’n boek. Hoe kan het toch dat er steeds takken verdwijnen in het bos? Dat ga je in dit boek van Oliver Jeffers ontdekken.

Extra spannend is misschien wel dat jij kans maakt om een exemplaar van dit boek te winnen. In samenwerking met Hoogland & Van Klaveren mag ik namelijk één exemplaar weggeven. Lees snel verder om te ontdekken wat je daarvoor moet doen.

Het verhaal

Er gebeuren vreemde dingen in het bos! Bomen verliezen op onverklaarbare wijze hun takken en al snel verdwijnen ze met stam en al. Voor de dieren die in het bos wonen zit er niets anders op dan een diepgaand onderzoek te starten. Iedereen kan het gedaan hebben – wie geen alibi heeft, is verdacht. Gezamenlijk gaan de dieren op zoek naar aanwijzingen om dit mysterie op te lossen. Wie zou er uiteindelijk schuldig zijn aan dit verschrikkelijke vergrijp?

Wat vind ik van het boek?

Wat me meteen bij de eerste bladzijde opviel aan dit boek waren de prachtige prenten. Ze maken je nieuwsgierig, laten je meer ontdekken bij het verhaal en sommige bladzijden bestaan alleen maar uit een prent. Heerlijk om dan samen met kinderen te fantaseren over het verhaal, maar dit zorgt er ook voor dat de prenten echt belangrijk zijn. In het boek ga je op zoek naar de grote bomenrover en je hebt al vrij snel door wie dat zou moeten zijn. Het blijft echter spannend of de dieren uit het bos dit wel gaan ontdekken. Verder is er de vraag: Waarom steelt de grote bomenrover takken? Deze vraag ga ik natuurlijk niet beantwoorden, daarvoor zul je echt zelf het boek moeten lezen.

Klik hier om het boek te bestellen.

Winactie

Voor de winactie ben ik wel benieuwd naar jullie ideeën naar de grote bomenrover. Waarom worden de takken in het bos gestolen? Laat jouw idee weten in een reactie onder dit bericht. Dinsdag 19 september zal ik de winnaar bekend maken.

Het boek is gewonnen door Ellen. Van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor meer boeken en ideeën die passen bij de Kinderboekenweek 2017.

 

Share Button

10 Comments on Winactie: De grote bomenrover – Oliver Jeffers

  1. De bomenrover heeft de bonen meegenomen als geschenk voor de bomenfee. De bomenfee is zo verdrietig omdat alle bomen hun blaadjes laten vallen in de herfst. De bomenrover zoekt daarom alle bomen bij elkaar met blaadjes en brengt ze naar de bomenfee. De dieren in het bos leggen uit aan de bomenrover en bomenfee dat alle blaadjes in de herfst vallen maar in de lente ook weer aan de bomen groeien. Dat snapoen de bomenfee en bomenrover, samen planten ze alle bomen weer op 1 plek zodat er een mooi bos ontstaat en dus alles goed afloopt.

  2. De bomenrover is vast een van de kleinste bewoners van het bos. Hij/zij is bezig om een wintervoorraad aan te leggen. Een mooie hut, een groot vuur. Een plekje voor iedereen.

  3. De bomenrover heeft er vast iets mee gemaakt waar alle dieren in het bos heel erg blij van worden!
    Het kan ook nog zijn dat het gewoon berekoud is en de bomenrover aan het sparen is voor een groot kampvuur!

  4. Ik denk dat zij graag wil dat de dieren gaan samenwerken. Ondertussen maakt zij met de takken een prachtig kasteel zodat de dieren een prachtig uitstapje hebben en kunnen dwalen in een ik kasteel.

  5. Ik moet meteen denken aan de eekhoorn op ons schoolplein. Alle klassen zijn steeds in rep en roer als ze het beestje zien lopen. Vooralsnog vooral met noten (en een tennisbal),-maar wie weet worden de takken wel meegenomen door een eekhoorn om een reusachtig nest te bouwen voor een hele eekhoornfamilie!

  6. De bomenrover vindt het veel gezelliger als alle dieren dichtbij elkaar wonen. Daarom heeft hij de gestolen takken bevestigd aan enkele bomen zodat er meer dieren bij elkaar kunnen wonen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *