Mijn schoolweek #5: Een dagje ziek

Vanaf heden heb ik besloten dat ik mijn weekoverzicht maar gewoon in het weekend probeer te plaatsen. De quotes op zondag vind ik toch niet zo fijn werken en op zaterdag heb ik niet altijd tijd (en zin) om aan de slag te gaan. Zo blijft het leuk om te werken aan mijn site. Het is toch een hobby en geen werk.
Deze week begon met een zinvolle avondvergadering en eindigde met een dagje ziek thuis. Hoogte- en dieptepunten dus.

Maandag

Een goed begin van de week. Lekker gewerkt met mijn groep en ’s avonds voor de vergadering met een collega restaurant De Gouden Bogen ­čśë bezocht. Nadat we gegeten hadden, was het tijd voor de vergadering. Dit jaar hebben we een aantal plenaire vergaderingen┬ágepland staan met het hele team. Dit keer ging het over een nieuwe methode voor begrijpend lezen en CLIL. CLIL staat voor┬áContent and Language Integrated Learning en houdt voor ons als school o.a. in dat we flink aan de slag gaan met Engelse lessen naast de methode. Mijn collega had geweldige dingen voorbereid en tijdens de Kinderboekenweek ga ik ook op het gebied van Engels aan de slag met het thema ‘Gruwelijk Eng’.

Dinsdag

Dinsdag deed ik een tweede poging met het dictee van spelling op de Chromebooks. Maandag was dit maar bij zes leerlingen goed opgeslagen. In groep 5 was het bij mijn collega wel goed gegaan dus ik had goede hoop. Helaas bleek het weer mis te gaan. Uiteindelijk op een alternatieve manier toch alle fouten van de leerlingen kunnen noteren en kunnen invoeren. Nu maar duimen dat het bij blok 2 wel gaat lukken.

Woensdag

Storm! Dat is echt de samenvatting van deze dag. De leerlingen waren druk, maar we hebben wel alles kunnen doen wat op het rooster stond. Ondanks het geroezemoes dat constant aanwezig leek te zijn, werd er wel hard gewerkt aan rekenen en taal. De Engelse les verliep ook prima en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. ’s Middags ben ik weer even de software van de methodes ingedoken om daar beter mee te kunnen werken. Ik vind het fantastisch om meer digitaal te kunnen werken met mijn groep, maar het is nog wel wennen.

Donderdag

Nadat het maandag en dinsdag al niet helemaal goed ging met het dictee, vond ik het best spannend om de taaltoets digitaal te gaan maken. Die zenuwen bleken terecht. Ook dit keer ging het lang niet allemaal goed. De verbinding was zeer traag, maar bij andere methodes hadden we nergens last van. ’s Middags een nieuwe poging gedaan met weinig succes. Ik besloot daarom dat we vrijdag een nieuwe kans zouden hebben.
Aan het eind van de dag een tekenopdracht gedaan uit het boek ‘Grip op de groep‘. Deze gaan we komende donderdag afmaken en dan zal ik zeker wat resultaten delen.

Vrijdag

Een dagje ziek. Gelukkig nu weer wat beter, dus morgen weer lekker aan de slag.

Share Button