Feest met uitgeverij Pica – 10 jaar jufinger.nl

Mijn favoriete onderwijsuitgeverij kan natuurlijk niet ontbreken in deze feest-10-daagse. Met veel plezier heb ik al meerdere titels mogen lezen die zij hebben uitgebracht, juf Maike en ik hebben twee leerkracht scheurkalenders mogen maken en daarna heb ik aan nog twee leerkracht scheurkalenders mee mogen werken. Mijn derde winactie is een feest met uitgeverij Pica.

Mijn favoriete titels

Uitgeverij Pica heeft eigenlijk te veel goede onderwijsboeken in hun collectie, want ik heb ze nog steeds niet allemaal gelezen en er komen iedere keer ook weer geweldige titels bij. De diversiteit is groot als je kijkt naar wat voor boeken er uitgebracht worden. Er zijn boeken voor de leerkracht zelf, boeken om je onderwijs te verbeteren en echt onderwijsliteratuur. Mijn vijf favoriete titels op dit moment heb ik op een rijtje gezet, maar de keuze was verre van makkelijk.

Van werkdruk naar werkplezier

De recensie over dit boek schreef ik al in 2016. Het boek heeft sinds die tijd een herdruk gehad met een nieuwe omslag en een iets gewijzigde inhoud. Nog steeds raad ik het boek aan als collega’s laten merken dat ze druk zijn en niet goed weten hoe ze hun werkplezier weer terug kunnen krijgen. Het boek leest gemakkelijk, je haalt er snel praktische tips uit en het kan echt helpen om weer meer plezier te krijgen in je werk.

Bananenschillen op school

Een boek dat ik veel te weinig gedeeld zie worden, want dit boek is echt zeer interessant. Dit boek kwam uit tijdens de coronaperiode en daardoor heeft het, denk ik, minder bekendheid gekregen dan zou moeten. Ik las het wel en schreef er een enthousiaste recensie over. Als ik de recensie lees, krijg ik meteen weer zin om het boek zelf te gaan lezen. In totaal worden er zeventien bananenschillen beschreven in het boek en die worden aan het eind nog samengevat in een soort tekening. Dit zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier kunt vinden wat de bananenschillen inhouden en je daardoor snel weet waar je misschien weer even iets over moet lezen.

De jongenscode

Wat een interessant en fijn boek was dit om te lezen. Ik las dit boek in een periode dat er veel werd gesproken over hoe slecht het voor jongens zou zijn dat er zoveel juffen waren voor de klas en steeds minder meesters. Ik vond en vind van mezelf dat ik best een jongensvriendelijke juf ben, maar dit boek gaf mij handvatten om hier mezelf nog verder in te ontwikkelen. Meer over wat ik van dit boek vond in 2020 is te lezen in mijn toen geschreven recensie.

Een goed boek dat leerkrachten, zowel juffen als meesters, zeker één keer in hun onderwijsloopbaan moeten lezen.

Wie niet leest is gek

Mijn recensie over dit boek heb ik nog steeds niet geschreven, want ik heb het boek meteen uitgeleend aan collega’s na het uitlezen. Wat een heerlijk en herkenbaar boek is dit! Als leesgekke leerkracht heb ik van de eerste tot de laatste genoten. Ik herkende veel, las tips wat ik nog meer kan doen en genoot van de manier waarop Naomi hopelijk onderwijsland aan het lezen gaat krijgen. Zelf hoop ik ook te zorgen voor meer lezende leerkrachten en daardoor lezende leerlingen, maar met z’n allen krijgen we vast een hoop voor elkaar.

Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep

Sommige groepen zijn pittiger dan andere en wat is het dan fijn om een naslagwerk te hebben waarin je onderbouwd vanuit onderzoek en literatuur informatie kunt vinden om mee aan de slag te gaan. Het boek van Kees van Overveld was voor mij echt zo’n boek toen ik het nodig had. Het ligt nu, gelukkig, alweer een tijdje ongelezen in de kast, maar ik weet dat ik het kan pakken als het nodig is.

Mijn to-readlijst

Ik las nog meer titels dan bovenstaande vijf, maar heb ook nog een hele lijst met boeken die ik wil lezen. Geen toelichting, maar gewoon even een lijstje:

En verder staan er diverse titels op mijn lijstje die ik wil lezen als ik dat nodig ga hebben. Denk aan ‘Als je leerling stil is‘ en ‘Ik hou nog steeds van appeltaart‘. Voorlopig ben ik dus niet uitgelezen, maar eerst vier ik vandaag feest met uitgeverij Pica.

Winactie

Ook zin om lekker te lezen? Doe dan mee aan de winactie van vandaag!

Helaas kan ik maar één iemand blij maken, maar dan win je wel echt een tof pakket. Het feest met uitgeverij Pica bestaat namelijk uit:

Wil jij deze vier toffe boeken winnen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Let op: Deze winactie duurt slechts 24 uur. Laat dus voor vrijdagavond 20 oktober 20:00 uur weten dat je mee wilt doen! Ik neem via de mail contact met je op als je hebt gewonnen.

Alle winacties voor 10 jaar jufinger.nl kun je deze week in de gaten houden op
https://www.jufinger.nl/tag/10-jaar-jufinger-nl/

Share Button