Recensie: Er was misschien eens

Recensie van juf Ellen
Een tijdje terug zag ik op social media het boek “Er was misschien eens” voorbij komen. Van Pelckmans uitgevers kreeg ik een exemplaar opgestuurd om te lezen voor jufinger.nl.
Wat ben ik enthousiast over dit boek!

Tekst op de achterkant

Er was misschien eens een man die een vliegtuig at.
En een poes die postbode werd.
En een ridder die friet uitvond.
Of misschien… ook helemaal niet.

Er was misschien eens is een boek met twintig verhalen die misschien ooit echt gebeurd zijn, maar misschien ook helemaal niet. Het is ook een spel dat je doet raden: is het verhaal waargebeurd of compleet verzonnen? Sla de pagina om en ontdek de waarheid!

Een boek boordevol verhalen om van achterover te vallen en weetjes om je vrienden mee omver te blazen. Een hilarisch boek voor iedereen die houdt van avontuur en mysteries of van walvissen die dringend moeten pissen.

Wat vindt juf Ellen van het boek?

Een boek wat je in je boekenkast moet hebben staan! Of eigenlijk: in je tas moet hebben!
Waarom? Het is naast dat het boek hilarisch is, ideaal om te gebruiken in je eigen klas. Of wanneer je een keer in moet vallen of even een klas over moet nemen. De verhalen in het boek zijn kort, waardoor ze op ieder moment van de dag voor te lezen zijn. De nabespreking kun je zo lang en zo kort maken als je zelf wil. Dus moet je even een klas overnemen of een dagje invallen? Dan is er vast tijd om een verhaal voor te lezen en de kinderen te laten raden of het waargebeurd is of niet!

er was misschien eens

De verhalen zelf zijn ontzettend grappig. Ik heb in groep 4, 6 en 8 één of meerdere verhalen voorgelezen en in elke groep vonden de kinderen het super grappig. Zo staat er een verhaal in over hoe friet uitgevonden is (door een ridder.. of misschien niet!) en over een man die zich al 60 jaar niet gewassen heeft (of is dat verzonnen?).

De titel van het verhaal lokt meestal al reacties uit: “echt niet waar!” of “zeker weten wel waar!”. Na het lezen van het verhaal hoor je soms toch enige twijfel. Heel erg leuk om met de kinderen te bespreken waaróm iets waar of niet waar is.
De reacties na het vertellen of het verhaal waar of niet waar is, zijn heel erg grappig. Ook de feitjes zijn heel erg leuk en ook dat lokt weer reacties uit.

Kortom: een boek wat in zowel de midden- als bovenbouw voor te lezen is. Ideaal om achter de hand te houden voor noodgevallen, maar te leuk om ongebruikt in je tas te laten zitten.  

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg juf Ellen opgestuurd door Pelckmans uitgeverij. Hartelijk dank!

Share Button