Recensie: De wisselgangers (Sam en de schaduwridders 2)

Ruim twee jaar geleden plaatste ik mijn recensie online over deel 1 van Sam en de schaduwridders. Een boek dat me positief verraste. Toen deel 2 verscheen, twijfelde ik dan ook niet om een recensie-exemplaar aan te vragen. In De wisselgangers beleeft Sam weer een spannend avontuur met haar vriendengroep.

Tekst op de achterflap

Sam is vastbesloten ridder te worden en traint zich het snot voor de ogen. Helaas vindt haar leraar Dreunbast dat meisjes niet op de ridderschool van Idyllië thuishoren. Dan hoort Sam het verhaal over de wisselgangers: kwaadaardige dubbelgangers die het koninkrijk bedreigen. Maar hoe herken je die? Wie is wie en wie is echt? Hoe voorkom je dat je vecht tegen je vrienden? Sam bedenkt een echte ridderlist om de wisselgangers voorgoed te verslaan…

Wat vindt juf Inger van het boek?

Wat ik echt heel tof vond aan deel 1 over riddermeisje Sam was de knipoog naar de geschiedenis. Dat is in deel 2 wel echt minder en ik vond dat jammer. Dit boek is meer fantasie. Wel blijft Sam een stoere dame die samen met haar vrienden weer een grappig en spannend avontuur beleeft.

Ik denk dat kinderen echt hard kunnen lachen om dit boek. De wisselgangers is een echte graphic novel waarbij de illustraties de tekst aanvullen en grappen versterken. Het boek is geschreven voor de leeftijd 8+, maar leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool die houden van dit genre zullen er ook zeker van kunnen genieten.

Dat Sam als meisje door haar docent wordt tegengewerkt, zorgt er voor dat dit boek prima op de thematafel kan tijdens de Kinderboekenweek 2021. Sam weet namelijk zeker dat ze een ridder wil worden en dat dat volgens haar docent niet kan, houdt haar niet tegen. Ik bewaar dit boek dus nog even tot begin oktober en dan krijgt het plekje in de schoolbibliotheek.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button