Een blogritme

Aan het begin van dit jaar deelde ik met jullie een bericht met daarin wat ik allemaal hoopte te gaan plaatsen op jufinger.nl. Ik moet zeggen dat mijn plannen uit gelukkig 2017 aardig lijken te lukken. Gemiddeld staat er wel een nieuw bericht online en regelmatig zelfs twee berichten in één week. Langzaam maar zeker ben ik een blogritme aan het ontwikkelen met bepaalde berichten op bepaalde dagen. Daardoor merk ik dat het steeds gemakkelijker en leuker wordt om berichten te schrijven voor mijn site. Ik wil daarom proberen nog regelmatiger berichten op mijn site te plaatsen. Wekelijks minimaal drie berichten met een vast ritme wanneer een soort bericht geplaatst wordt. Stap 1 is het uitwerken van dat ritme en dat met jullie delen. Dus hierbij een blog met mijn blogritme. Mocht je suggesties hebben voor de inhoud van een bericht dan hoor ik het graag.

Maandag – blogdag
Op maandag wil ik een blog plaatsen uit de praktijk. Wat heb ik meegemaakt in de klas en lijkt me leuk genoeg om te delen met jullie. Of wat heb ik gezien bij een collega. Dit kan ook online zijn. Verder zal dit ook de dag zijn waarop ik nieuw lesmateriaal online zal plaatsen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan dagritmekaarten of een werkblad.

Dinsdag – lijstjesdag
Er zijn zoveel lijstjes te maken over het onderwijs. Lijstjes met bijvoorbeeld dingen waar ik van geniet in de klas: klassepret, maar ook lijstjes met tips voor bepaalde lessen of met spullen die een school zou moeten hebben. Deze lijstjes zullen dus heel divers zijn, maar wel altijd op dinsdag verschijnen.

Woensdag – windag
Ik vind het geweldig om producten te promoten die ik zelf leuk vind om te gebruiken en ze dan ook nog weg te mogen geven. Het afgelopen jaar zijn al diverse winacties online verschenen en er staan er al sowieso drie in de planning voor de komende periode. Ik wil proberen om om de week een winactie online te laten verschijnen. Tot nu toe is het eigenlijk altijd zo dat ik zelf een bedrijf benader voor producten. Producten die mij niet blij maken, zal ik niet snel gebruik voor een winactie of ik moet zeker weten dat een ander er wel blij van wordt.

Donderdag – volgdag
Op donderdag plaats ik ook lijstjes, maar dan met volgtips. Wie moet je volgen op de diverse social media? Ik geef mijn persoonlijke tips. Niet alleen tips voor een bepaald medium, maar ik wil ook tips plaatsen rond een bepaald kenmerk. Bijvoorbeeld een lijstje met volgtips op het gebied van rekenonderwijs of voor leerkrachten van groep 1 en 2.

Vrijdag – blogdag/reviewdag
Aangezien ik me heb voorgenomen meer te bloggen, moet ik daar wel ruimte voor maken op mijn site en in mijn blogritme. Zowel de maandag als de vrijdag hoop ik dus regelmatig een blog te plaatsen uit de praktijk. Dit kan ook zijn over een inspiratiedag of workshop die ik heb gevolgd. Mocht ik een fantastisch boek hebben gelezen of een tof product hebben dat niet gecombineerd kan worden met een winactie dan zal de review hiervan op vrijdag verschijnen.

Zaterdag – terugblikdag
Op zaterdag wil ik voortaan een weekoverzicht gaan plaatsen van mijn schoolweek. Wat heb ik die week meegemaakt op school? Ik ga niet alle details met jullie delen, maar bijvoorbeeld wel net die ene leuke opmerking van een leerling of een leuk spel dat ik speelde in de pauze.

Zondag – quotedag
Quotes zijn zeg maar echt mijn ding. Die verdienen dus ook wel een plaatsje op mijn site. De ene keer zal dit een quote zijn die ik heb vertaald of echt zelf verzonnen. De andere zal ik aantal quotes delen rond een bepaald thema of van een bepaalde site. Natuurlijk altijd netjes met bronvermelding.

Met bovenstaand blogritme hoop ik dat het me lukt om vaker iets te plaatsen. Mijn gastblogger, juf Annebel, zal ook regelmatig een bijdrage leveren. Als startende leerkracht met een invalbaan maakt zij toch weer andere dingen mee dan ik.

Share Button