Klassepret: Genieten in de klas

Soms heb je het zo druk in de klas met van alles en nog wat dat je bijna vergeet te genieten. Zo’n week had ik afgelopen week. Druk met het invoeren van toetsen, het maken van rapporten en voor mijn gevoel nog heel veel meer. Ik vergat bijna dat het ook heel leuk kan zijn om voor de klas te staan. Daarom vond ik het tijd worden voor een lijstje met mooie momenten. Binnen 10 minuten had ik de volgende dingen opgeschreven waar ik de afgelopen week ontzettend blij van werd.

  1. Deze week kreeg ik ineens drie prachtige tekeningen met daarop prachtige complimenten. Ook kwam een meisje op school met de letter I gemaakt met haar 3D-pen. Ik vond het allemaal erg lief.
  2. In groep 8 ging het over oogkleur bij natuur. In het boek stond een uitleg over genen en bruine en blauwe ogen. Een leerling las thuis in de Know How dat uit onderzoek is gebleken dat het niet zo simpel is als het boek deed voorkomen. Leuk dat hij dit met de klas wilde delen.
  3. De leerlingen hebben veel toetsen moeten maken de afgelopen periode en ik vond het fantastisch hoe goed ze rekening met elkaar hielden. Zo stil mogelijk iets anders doen na het maken van de toets, zodat klasgenoten zich konden blijven concentreren.
  4. De leerlingen maken momenteel als echte DJ’s hun eigen track. De resultaten zijn echt super en het helemaal fantastisch om te zien hoe enthousiast de leerlingen op elkaar reageren.
  5. Zelf doe ik voor de derde keer mee met de Boekenbingo, maar mijn leerlingen kenden het nog niet. Gelukkig doen de meesten vol goede zin mee. Twee meisjes hebben zelf boeken bij de bibliotheek gehaald die we in de klas mogen lezen. Ze is de verzameling al aardig groot geworden en er kan dus flink gelezen worden.
  6. Op de NOT kwam ik een leerling tegen uit mijn klas. Zij was daar met haar ouders en we hebben even gezellig gekletst. Vooraf vond ze het al leuk dat er een kans was dat ze me tegen zou kunnen komen en daarom was het extra tof dat dit ook echt gebeurde.
  7. We zijn druk met toetsen op school en de AVI-toetsen moesten ook afgenomen worden. Op dat moment stond er een collega voor mijn klas. Het was fijn om te horen dat ze prettig had gewerkt met mijn klas.
  8. In groep 7 zitten een aantal leerlingen die erg veel moeite hebben met rekenen. Deze week maakten een aantal van hen een opdracht op een moeilijker niveau dan ze meestal doen en dit deden ze helemaal goed! We werken er hard aan om dit steeds vaker te doen en het is echt fantastisch om samen met hen te genieten als het lukt.
  9. Mad Science kwam langs op school en mijn klas genoot van de show. Vooral de kinderen die mochten helpen bij het uitvoeren van een experiment zag ik echt met een grote glimlach meehelpen.

Lees ook: Klassepret – 17 dingen de het leuk maken om juf of meester te zijn!

Share Button