Vijf Amerikaanse facebookpagina’s die het volgen waard zijn

Op Facebook zijn veel fantastische pagina’s te vinden die je kunt volgen. Vanuit de hele wereld zitten leerkrachten op Facebook. Dit keer een lijstje met Amerikaanse Facebookpagina’s die ik het volgen waard vind.

 1. We Are Teachers
  Op deze pagina worden vooral quotes gedeeld. De diversiteit aan quotes is groot en daarom vind ik de pagina leuk om te volgen. Verder zie je op deze pagina ook leuke dingen die je kunt kopen. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan, maar de mokken en t-shirts zijn wel leuk om te zien.
 2. The Dad Lab
  Houd jij als leerkracht van onderzoeken, proefjes en techniek? Dan is deze pagina echt het volgen waard. Ik heb er al diverse leuke ideeën voorbij zien komen. De meeste ideeën zijn wel vooral geschikt voor de onder- en middenbouw.
 3. Clever Classroom
  Deze pagina is, denk ik, vooral interessant voor leerkrachten van groep 3 om te volgen. Je ziet leuke ideeën om te werken aan lees- en spellingonderwijs en dat brengt je wellicht op ideeën voor je eigen lessen.
 4. Classroom Freebies
  Leuke ideeën voor de inrichting van je klaslokaal, grappige liedjes, humor, op deze pagina wordt van alles en nog wat gedeeld, maar het heeft wel allemaal met onderwijs te maken.
 5. Education to the Core
  Deze lerares laat je via haar pagina zien wat voor materialen ze allemaal maakt voor haar klaslokaal. Verder deelt ze leuke quotes en mooie onderwijsmomenten.

  Weet jij nog meer pagina’s die het volgen waard zijn? Amerikaans of niet, laat ze in een reactie achter en wellicht gebruik ze in een volgende ‘volgtips op donderdag’.

Share Button