De veer van de valk (Explorer Academy 2) – Trudi Trueit

De veer van de valk ligt al veel te lang op mijn stapel met boeken die ik al gelezen heb, maar nog niet gerecenseerd. Na het lezen van Het Nebula-mysterie, deel 1 uit de serie van Explorer Academy, kon ik namelijk niet wachten op dit deel. vee Dit verklapt al een beetje wat ik van dit boek vind. Wil je mijn verdere mening weten? Lees dan snel verder!

De veer van de valk – Het verhaal

Het tweede boek vol spannende avonturen en gevaarlijke missies!
Cruz is eerstejaars leerling aan de Explorer Academy. Daar worden kinderen van over de hele wereld opgeleid tot buitengewone Explorers. In boek 1, Het Nebula-mysterie, ontdekte Cruz dat zijn familie vanuit het verleden een mysterieuze link heeft met een geheime afdeling van de National Geographic Society. Op het nippertje wist hij te ontsnappen aan een geheimzinnige vijand.

Klik hier om een korte film te zien over het boek.

In De veer van de valk gaat het avontuur van Cruz verder. Hij krijgt een geheime opdracht. Met zijn vrienden speurt hij naar deeltjes van een speciale formule, verspreid over de hele wereld. Zijn zoektocht voert hem naar het ijzige landschap van Scandinavië. Wie kan hij vertrouwen? Een missie vol spanning en avontuur!

Lees ook: De boeken van het begin (Trilogie)

De veer van de valk – Wat vind ik van het boek?

Net als bij het eerste deel had ik er nu weer veel moeite mee om het boek weg te leggen. Wat een spanning! Cruz en zijn vrienden zitten in dit deel van de serie op het schip Orion. Je weet dat Cruz nog vijanden heeft en in de eerste paar hoofdstukken van het boek vraag je je af wanneer ze tevoorschijn zullen komen. Nou, reken maar dat ze weer een grote rol spelen.

de veer van de valk

De zwarte bladzijden in het boek maken het verhaal extra spannend. Je leest de kant van de personages die Cruz iets aan willen doen. Hierdoor leef je als lezer nog meer met Cruz mee en wil je hem het liefst tips geven om bepaalde dingen wel of niet te doen in het verhaal.

De vriendschappen in het boek ontwikkelen zich echt en dat vind ik een groot pluspunt. Het geeft het verhaal meer diepgang. Wel hoop ik dat het schooljaar niet te snel gaat in de volgende delen. Nu sluit het verhaal goed aan bij de belevingswereld van leerlingen in de bovenbouw en het is fijn als dat zo blijft. Soms gaat een serie te snel en worden de personages te oud voor hun lezers. Dat zou ik echt jammer vinden.

Een nadeel voor mij, maar een pluspunt voor mensen die het boek nog moeten lezen: het einde is echt een cliffhanger. Gelukkig is deel 3 ondertussen te koop en ik heb de grote mazzel dat ik weer een recensie-exemplaar mag ontvangen, want je wil echt verder lezen. Meer kan ik niet vertellen, want dan verklap ik al snel te veel.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Blink. Hartelijk dank! 

Share Button