Opeens geheim agent – Tom McLaughlin

In 2019 deed ik ook mee met de Boekenbingo en op de lijst van dat jaar stond het boek Opeens geheim agent. Ik besloot zo brutaal te zijn de uitgever te mailen of ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen en enkele dagen later lag het in de brievenbus. Opeens geheim agent werd dat jaar het voorleesboek tijdens de Boekenbingo en belandde daarna op de recensie-stapel. Die recensie verschijnt nu eindelijk op jufinger.nl.

Opeens geheim agent – Het verhaal

Voor Jesse zijn er in het leven maar een paar dingen belangrijk: de nieuwste MIphone (onbetaalbaar, maar dromen mag), en indruk maken op zijn klasgenoten met de meest levensgevaarlijke stunts. Letterlijk levensgevaarlijk, want Jesse is nu niet bepaald een atletische superheld.

Opeens geheim agent

Maar alles verandert, wanneer een geheim agent die wel aan pensioen toe is, of op zijn minst vakantie, Jesse ziet lopen. Jesse en hij lijken sprekend op elkaar! Geheim agent James Rond stelt voor een paar dagen te ruilen, als Jesse belooft in die dagen géén opdrachten aan te nemen. Dat moet vast goedkomen… toch?

Lees alvast het eerste hoofdstuk.

Opeens geheim agent – Wat vind ik van het boek?

Het boek begint meteen met een hoofdstuk waardoor je het verhaal ingetrokken wordt. Ik las dit verhaal voor aan groep 7/8 en kon mezelf goed uitleven. Pauzes nemen op het juiste moment, hard of zacht voorlezen en stoppen met een goede cliffhanger. De hoofdstukken zijn niet heel lang en ook dat maakt het een fijn boek om voor te lezen.

Lees ook: Het ministerie van oplossingen en het veel te volle huis

Ondanks dat het een fijn voorleesboek is, vond ik het verhaal niet echt geweldig. De stunts die Jesse uitvoert zijn een beetje bizar en de inhoud van het boek is sowieso erg fantasierijk. Ik kan me voorstellen dat kinderen in de middenbouw wel echt smullen van dit verhaal als ze het zelf lezen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Veltman Uitgevers. Hartelijk dank! 

Share Button