Recensie: De magische tafel (Tijdgeesten 1)

Op de achterkant van het boek staan twee zinnen uit recensies die me enthousiast maakte, maar ik was ook benieuwd of De magische tafel wel echt zo goed was, Zou dit boek echt ‘Het beste boekidee ooit? Jazeker!’ zijn? En ‘Dit avontuur kun je niet wegleggen.’ Zou dat kloppen?
De eerste zin van het boek is nu niet meteen de meest aantrekkelijke zin, maar na een paar hoofdstukken moest ik toch echt toegeven dat wegleggen van dit boek niet zo makkelijk meer ging. Of ik het ‘het beste boekidee’ ooit vind? Lees snel mijn recensie!

Tekst op de achterflap

Pas op wie je aan tafel uitnodigt… Er zijn goede en slechte gasten!

Op een dag koopt de vader van Javi een antieke tafel, die steeds een vreemd geluid maakt. Het is net alsof het meubel leeft

Op Javi’s school, Finistere, is het niet altijd een pretje. De mysterieuze leraren lijken wel personages die uit geschiedenisboeken of sprookjes zijn ontsnapt. Een van hen geeft een raadselachtige huiswerkopdracht:

‘Nodig drie gasten uit voor een diner, dood of levend…’

Wanneer Javi samen met zijn zus Bradi en beste vriend Wiki zijn gastenlijst opstelt, begint de tafel oorverdovend te brommen en gebeurt er iets heel merkwaardigs… 

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

Het beste boekidee ooit durf ik niet zeggen, maar De magische tafel is zeker wel een geweldig boekidee. Als je namelijk denkt dat je nu alle soorten boeken over magie gelezen hebt dan bewijst dit boek dat het echt nog anders kan!

Met dit boek neem je een duik in de geschiedenis, krijg je als leerkracht ideeën voor taalopdrachten en als het uit is, wil je zo snel mogelijk weten wanneer je aan Tijdgeesten 2 kunt beginnen.

Tijdens het lezen waande ik mezelf in de omgeving van Finistere. Het wordt zo goed omgeschreven dat je je als lezer goed voor kunt stellen hoe alles eruit zou moeten zien. Niet alleen wordt de omgeving goed omschreven, maar ook de gebeurtenissen. Soms had ik letterlijk het kippenvel op mijn arme staan. Het verhaal is niet eng, maar wel spannend!

Javi, Wiki en Bradi hebben alledrie hun eigen persoonlijke kenmerken en het lijkt bijna alsof je ze kent. Soms irriteert het wat ze doen en soms geniet je juist van de slimme acties.

Ik denk dat De Fontein een goede zet heeft gedaan met het uitbrengen van deze serie in het Nederlands en verheug me al op de vervolgdelen. Mijn hoop is in ieder geval dat er nog veel Tijdgeesten komen!

Lesideeën voor de bovenbouw

Bij dit boek is eigenlijk maar één lesidee echt van toepassing: Welke drie gasten zouden jouw leerlingen uitnodigen als ze een diner moesten organiseren?

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank!

Share Button