Recensie: Julius Zebra – Hoe word ik een gladiator?

Recensie van juf Sira
Julius Zebra is de populaire, grappige graphic novelserie over Julius, de zebra gladiator. Bij ons op school zijn graphic novels enorm populair. Dat deze serie de kinderen ook nog iets leert over de geschiedenis is een mooie bonus. Toch is Julius Zebra: Hoe word ik een gladiator? anders dan de andere boeken uit deze serie. 

Het verhaal 

Dit boek betreft geen verhaal, maar het is een doeboek. Het staat boordevol met allerlei leuke quizzen, raadsels, kleuropdrachten en denkspelletjes. Door het volbrengen van alle opdrachten leer je ontzettend veel bij over de tijd van de Romeinen, en dus over hoe je een gladiator kan worden. De combinatie van lezen en leuke puzzels maakt dat het boek een enorme aanrader is voor fans van deze serie.  

Bekijk hier alvast het boek.

Wat vindt juf Sira van het boek? 

Ik was nog niet echt bekend met de serie. Toch trekken de boeken me wel aan. Ik denk dat deze speciale uitgave, dit doeboek, wel leuker is als je al leesboeken uit de serie hebt gelezen.  

De vragen, de plaatjes en de verschillende opdrachten zorgen ervoor dat het boek enorm aantrekkelijk is om te lezen. En mocht je tijdens het lezen toch opeens een moeilijk woord niet kennen? Niet getreurd, er staat namelijk een verklarende woordenlijst achterin. Handig als je niet precies weet wat een subligar is. Ook de antwoorden op alle raadsels en vragen zijn achterin te vinden.
Al met al is het een heel compleet doeboek dat echt wat toevoegt aan de serie. Het enige nadeel lijkt me, dat als je eenmaal alles hebt ingevuld, het niet zo leuk is om nog een keer alle puzzels te maken.  

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button