Recensie: Blitz! Een gek drankje

Sommige series kan ik gewoon niet negeren ook al zijn ze eigenlijk niet geschikt voor de bovenbouw. Blitz! is zo’n serie. Ik ben helemaal fan van dit ruimtemonster en weet dat de leerlingen in groep 4 bij ons op school dat ook zijn. Dus als ik dan de kans heb om deel 7 te mogen ontvangen, lezen en recenseren dan kan ik dat niet weigeren. Blitz! Een gek drankje geef ik met veel plezier wat ruimte op mijn website. Op naar de volgende delen, want het kan niet anders dan dat veel leerlingen met Blitz! leesplezier beleven.

Tekst op de achterflap

Blitz is ziek. Hij ziet geel en kan alleen maar op bed liggen. Het vogeltje Priet gaat op zoek naar hulp. Priet belandt op de bol van Flutsie. Zij maakt een drankje voor Blitz en brengt het naar bol Nul. Het drankje maakt Blitz beter, maar… Ineens wordt Blitz heel klein! Hoe gaan ze dat oplossen?
Blitz springt op de rug van Priet en samen vliegen ze naar de aarde, waar hun vrienden Rob en Moes wonen. Kunnen zij Blitz helpen?

Bekijk alvast het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Soms baal ik gewoon dat deze serie nog niet echt bekend was toen ik leerkracht was van groep 3 en 4. De eerste delen van Blitz! waren er toen al wel, maar nu is het echt een serie om als beginnende lezer in te duiken en zeven delen lang van te kunnen genieten!

In Blitz! Een gek drankje gebeurt er iets geks met Blitz. Eerst is hij ziek en als hij dan denkt beter te zijn, is hij ineens heel klein geworden. Ze vliegen naar de aarde om de hulp van Rob en Moes in te kunnen schakelen. Dat is natuurlijk niet zonder gevaar. Stel je voor dat iemand Blitz ziet?

Ik vind het weer een heerlijk avontuur van mijn favoriete ruimtemonster en ga na de kerstvakantie de leerlingen van groep 4 vast heel blij maken met dit nieuwe boek voor de schoolbibliotheek.

Het boek aanschaffen

Bekijk hier de andere delen. Een aantal delen is ook te lezen via Kobo Plus.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button