Recensie: Stork

Zo af en toe vind ik ineens een boek van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren in de brievenbus. Meestal ontvang ik eerst een persbericht over een boek dat gaat verschijnen en beslis dan zelf of ik het wil recenseren. Bij het boek Stork was dit dus niet zo, dat was zelf richting mijn brievenbus gevlogen. Wat een tof boek met een leuke knipoog naar de beginperiode van corona. Een beetje lachen om iets wat eigenlijk heel stom is.

Tekst op de achterflap

Negen maanden na de Grote Ramp, waarbij iedereen verplicht binnen moest blijven, kon Ooievaarscentrale Eiber & Co het werk niet aan.Stork, een gepensioneerde ooievaar, wordt gevraagd een handje te helpen. Helaas is zijn geheugen ook met pensioen en vergeet hij bij wie hij de baby af moet leveren.Op goed geluk gaat hij op zoek, maar waar hij ook aanklopt, niemand heeft een kind besteld. Wat nu?

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het boek echt leuk, maar mijn peuter kan het verhaal minder waarderen. De illustraties vindt hij niet echt aantrekkelijk, terwijl ik daar juist onwijs van genoot. De tekenstijl van Annette Fienieg vond ik in het boek Naar het noorden al prachtig. In Stork komen de prachtige illustraties helemaal tot hun recht.

Wat ik zo tof vind aan het verhaal is de verschillende mensen en gezinnen die Stork, de stokoude ooievaar, bezoekt. In de tekst zitten diverse grappen die het voor volwassenen leuk maken om het boek voor te lezen. Zelf ben ik benieuwd hoe leerlingen in de bovenbouw reageren op de tekst, Zullen ze alle grappen begrijpen en de dubbele laag die soms in de tekst zit herkennen?

Ik vind het een mooi boek waarvan ik denk dat het best eens later gelezen kan worden als kinderen bij geschiedenis leren over het jaar 2020.

Nog een grappig weetje over dit boek, ontdekt in een andere recensie: De twee mannen in dit boek, Bas en Jaap, schijnen hun namen te danken te hebben aan de makers van De Grote Vriendelijke Podcast.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. Hartelijk dank! 

Share Button