Recensie: De dubbele helix (Explorer Academy 3)

Na het lezen van deel 2 van de Explorer Academy was ik aardig gefrustreerd dat ik deel 3 nog niet in huis had. Helaas was mijn boekenstapel zo hard gegroeid dat De dubbele helix na ontvangst even moest wachten. Toen ik eenmaal begonnen was met lezen, kon ik het boek nog meer moeilijk wegleggen. Wat is deze serie fantastisch spannend geschreven! Als ik naar de schoolbibliotheek kijk, durf ik te zeggen dat veel leerlingen uit groep 7 en 8 dit met me eens zijn. Deel 1 en 2 liggen namelijk vaker in een laatje dan dat ze in de boekenkast staan te wachten om gelezen te worden.

Tekst op de achterflap

In Explorer Academy – De dubbele helix gaan Cruz en zijn vrienden in oude ruïnes in Jordanië op zoek naar de ontbrekende stukjes van de puzzel die Cruz’ moeder voor hem heeft achtergelaten. Maar dan wordt Cruz gewaarschuwd door een mysterieus persoon. Er dreigt gevaar! Waarom wil Nebula hem stoppen voordat hij 13 jaar wordt? De klok tikt door terwijl de verjaardag van Cruz dichterbij komt. Een dag die zijn leven voor altijd zal veranderen…

Je kunt hoofdstuk 1 lezen in het inkijkexemplaar.
Maar wees gewaarschuwd: Je wilt daarna dit boek hebben!

Wat vind ik van het boek?

Ongelooflijk! Wat een geweldig boek weer in deze serie! Ook al was het weer even geleden dat ik De veer van de valk las, ik zat binnen een aantal pagina’s weer helemaal in het verhaal. Ik wist al vrij snel weer waar boek 2 geëindigd was en waarom ik zo gefrustreerd was toen het boek uit was.

Lees ook: Boekbespreking? Maar dan anders!

In De dubbele helix gaat de zoektocht naar de vader van Cruz verder. Cruz krijgt op de Orion het bericht van Nebula dat zij zijn vader hebben. Kleine spoiler, maar vast niet verrassend. In hoofdstuk 3 blijkt al dat het schip nog steeds niet veilig is. Nebula volgt Cruz overal en ze hebben hem heel even te pakken. Gelukkig loopt het met een sisser af, maar Cruz en zijn vrienden beseffen goed dat hun beveiliging niet zo veilig is als dat ze dachten.

Ondertussen is tante Marisol afgereisd naar Hawaii om daar te zoeken naar Cruz’ vader. Cruz houdt echter zijn vriendin Lani beter op de hoogte en zij probeert dit geheim te houden voor Marisol. Lani komt in een aantal zeer gevaarlijke situaties terecht en Cruz volgt dit op afstand. Deze gedeeltes in het boek vond ik misschien nog wel het spannendst. Het zou zo verfilmd kunnen worden!

In dit boek gebeurt ontzettend veel, maar toch past het perfect. Natuurlijk zal dit niet snel in het echt gebeuren, maar je kunt je wel inleven in Cruz en zijn vrienden. Als je dit boek gaat lezen, vergeet je even de werkelijkheid. De gebeurtenissen zie je gewoon voor je tijdens het lezen door de manier van schrijven. De prachtige, kleurrijke illustraties in het boek versterken dit.

Gelukkig is deel 4 ondertussen ook vertaald en te koop dus hopelijk lees ik snel het vervolg.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Blink Media. Hartelijk dank! 

Share Button