De dag dat oma het internet kapotmaakte – Marc-Uwe Kling

Tijdens het doorlezen van de mail met nieuwe titels van Uitgeverij De Vier Windstreken viel mijn oog eigenlijk meteen op de titel De dag dat oma het internet kapotmaakte. Zo’n titel maakt mij meteen nieuwsgierig en zo werkt het dan, denk ik, vast ook bij kinderen. Verder zag de kaft er aantrekkelijk uit en dat is altijd belangrijk voor kinderen. Zo komt het dat ik eindelijk weer eens een boek recenseer voor groep 3/4.

De dag dat oma het internet kapotmaakte – Het verhaal

O neee! Het internet is kapot!
Wat een pech! Het is de ALLEREERSTE keer dat kleine Tiffany op oma past. En uitgerekend VANDAAG maakt oma het internet kapot. HET HELE INTERNET. Van de hele wereld…
Zonder internet is alles anders: Max kan niet appen, Lisa kan geen muziek meer luisteren en opa mist zijn favoriete tv-programma. Zelfs mama en papa komen vroeg naar huis, omdat ze niets meer kunnen doen op hun werk. Wat moeten ze zonder internet?

Lees hier vast iets meer over het boek.

Toch wordt het een heel gezellige dag. En dat terwijl het internet het niet doet! 
Of komt het juist DOORDAT het internet niet werkt?

de dag dat oma het internet kapotmaakte
De dag dat oma het internet kapotmaakte – Wat vind ik van het boek?

Ik heb echt genoten van dit verhaal! Het is leuk geschreven en leest vlot. Sommige boeken voor de leeftijd 7 à 8 jaar vind ik wat saai om te lezen door gemakkelijke teksten, maar dat heb ik bij dit boek helemaal niet gehad.

Lees ook: De boekenberg

Het verhaal laat kinderen ervaren hoe het leven zou zijn zonder internet, maar eigenlijk is het meteen een soort geschiedenisboek. Hoe deden mensen dat vroeger toch? Dat ontdekken kinderen als ze dit boek lezen. Wat dat betreft kan je dit boek goed inzetten tijdens de Kinderboekenweek 2020.

De illustraties van Astrid Henn sluiten goed aan bij de tekst. Ze fleuren de pagina’s van dit boek echt op. De gezichtsuitdrukkingen van de personages vond ik prachtig om wat beter te bekijken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!