Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging – Monika Weitze & Eric Battut

Als ik een boek ontdek over olifanten dan moet ik het hebben. Al sinds ik een klein meisje was, is de olifant mijn lievelingsdier en dit dier zie je veel terug in ons huis. Tijdens mijn zwangerschap besloot ik dat ik op de babykamer veel olifantenboeken wilde hebben. De mail van Uitgeverij Holland ontving ik dan ook met een grote glimlach. Natuurlijk wilde ik wel een recensie-exemplaar van het boek Hoe de kleine olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging.

Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was – Het verhaal

De kleine roze olifant heeft een heel goede vriend: Tibe. Maar op een dag trekt de familie van Tibe verder. Daarom moeten ze afscheid nemen. De kleine roze olifant is zo verdrietig, dat hij niet eens meer wil spelen.

Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was

Gelukkig weet de wijze uil raad. Zo wordt de kleine roze olifant toch weer gelukkig.

Lees ook: Baby Universiteit – jong beginnen met wetenschap

Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was – Wat vind ik van het boek?

Toen ik het boek opende, schrok ik in eerste instantie van de hoeveelheid tekst. Het is geen prentenboek dat je even snel voor kunt lezen. Maar het verhaal is daar ook niet geschikt voor. Voor dit prentenboek moet je echt de tijd nemen en dat mag met zo’n onderwerp. Zorg dat je na het lezen de tijd hebt om over de inhoud te praten. Kinderen kunnen zich herkennen in het verhaal en zullen echt de tijd en ruimte nodig hebben om daar dan over te mogen vertellen.

De wijze uil in het boek speelt een belangrijke rol. Als je verdrietig bent, willen de mensen dichtbij je graag helpen. Soms heb je echter iemand nodig die wat verder van je afstaat, die naar je luistert en je dan adviezen geeft.

Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging kun je voorlezen aan de kleutergroep, maar ik vind het boek ook geschikt voor de hogere groepen. Leerlingen in de middenbouw die verdrietig zijn, omdat ze afscheid hebben moeten nemen van iemand kunnen de tips van de wijze uil vast en zeker ook gebruiken.

Wat mij betreft een boek dat een waardevolle aanvulling is voor de schoolbibliotheek.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Holland. Hartelijk dank!

Share Button