Baby Universiteit – jong beginnen met wetenschap

Natuurlijk is mijn website vooral voor het onderwijs, maar als een uitgever mij benadert met toffe boeken voor mijn eigen kind dan is dat lastig weigeren. In dit geval heb ik daar geen seconde spijt van gehad, want de serie heet dan wel Baby Universiteit, het kan erg goed gelezen worden op de basisschool. Zelf heb ik er zeker iets van geleerd!

Baby Universiteit – Waar gaat het over?

Moeilijke dingen makkelijk maken voor je toekomstige genie!
Het is nooit te vroeg om te beginnen met wetenschap. Kartonboekjes met korte uitleg en duidelijke illustraties.

De Baby University is de eenvoudigste manier om peuters (en volwassenen!) kennis te laten maken met GROTE ideeën!
Perfect voor wetenschappers, aspirant-wetenschappers en mensen die nieuwsgierig zijn!
Geef je kind de perfecte start met de Baby Universiteit van Chris Ferrie! ”The serie EVERYONE is talking about”.

Lees ook: Informatieboeken – Wat hebben wij gekocht voor de schoolbibliotheek?

Baby Universiteit – Wat vind ik van de boeken?

Van Uitgeverij Holland mocht ik vier titels ontvangen uit deze serie. Ze vroegen me te kiezen, maar dat kon ik echt niet en toen ik deze keuze aan hen overliet, kreeg ik alles. Heel tof!

Baby Universiteit

Wat ik erg sterk vind aan de boeken is dat alles wordt uitgelegd aan de hand van een bal. Mijn dreumes is gek op ballen dus dit sprak hem erg aan. Ook voor mijzelf was de uitleg op deze manier goed te volgen en begon ik ineens een stuk meer te begrijpen van deze lastigere, wetenschappelijke onderwerpen.

De illustraties zijn helder en niet te overdreven. Er is precies op te zien wat belangrijk is. Bij deze informatieboeken is dat voor mij ook goed. Er staat weinig tekst bij de afbeeldingen, één zin per pagina, maar dat is voldoende om uit te leggen wat er gebeurt. Lastige woorden worden gewoon gebruikt dus er wordt zeker aan woordenschat gewerkt. Daarom zou ik deze boeken ook zo kunnen gebruiken in groep 7/8 voor leerlingen die interesse hebben in wetenschap.

Mijn persoonlijke favoriet van deze vier boeken is algemene relativiteitstheorie, maar ik ben blij dat ik ze alle vier in de boekenkast thuis kan plaatsen. Alhoewel ze zeker af en toe even mee naar school zullen gaan voor de wetenschappers in de dop in mijn klaslokaal.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Holland. Hartelijk dank!

Share Button