Al enige tijd geleden ontving ik een mail van Uitgeverij Ten Have over het boek Becky Breinstein: De gifbeker van Socrates. Een graphic novel over een nieuwsgierig, brutaal meisje. Nu zijn graphic novels nog steeds niet mijn favoriete boeken, maar in mijn leerlingen verslinden ze dus besloot ik dat ik het eerste boek van deze serie toch maar moest lezen. Wie weet was dit boek wel die waardevolle aanvulling voor de schoolbibliotheek op het gebied van graphic novels. En wie weet ook voor die van jullie, want ik mag een aantal boeken weggeven van de uitgever! Lees snel verder als je wilt weten hoe je die kunt winnen.

De gifbeker van Socrates – Het verhaal

De gifbeker van Socrates is het eerste deel van de graphic novel-serie Becky Breinstein, waarin Becky haar leven op zijn kop zet met de grootste denkers uit de geschiedenis van de filosofie.

Op een dag krijgt Becky een schok van een lelijke visman met baard, en vanaf dat moment stelt ze de hele dag lastige vragen. Haar leraar zit daar niet op te wachten en al snel wordt ze van school gestuurd.

Lees ook: Chaotische Goden

Becky vindt het prima dat ze niet meer naar school hoeft. Maar ze vindt het verdacht dat haar aartsvijand Isabelle Tosti zo blij is. Ze gaat op onderzoek uit, samen met Raymon de Demon (geen hond, maar haar Tasmaanse tijger!). Ze beleeft een spannend avontuur vol humor, vriendschap en vrolijke wijsheid.

Wil je alvast een stukje lezen? Klik dan hier.

de gifbeker van socrates
De gifbeker van Socrates – Wat vind ik van het boek?

Heel eerlijk: ook deze graphic novel heeft me niet overtuigd van hoe leuk deze boeken zijn. Ik blijf echt liever ‘normale’ boeken lezen.

Maar het is wel een leuk verhaal. De vragen die Becky stelt, laten je echt nadenken. Als juf begon ik wel meteen te twijfelen of ik dit boek wel in de klas wilde. Ik hoop namelijk niet dat de vragen van Becky mijn leerlingen gaan inspireren om ook zo na te gaan denken en vooral niet om mij dan die vragen te stellen.

Het verhaal springt af en toe wel wat van de hak op de tak, maar ik denk dat kinderen dit wel kunnen waarderen. Hierdoor gaat het lekker vlot. De grappen komen goed tot hun recht en de verschillende personages in het boek blijven leuk om te volgen.

Dat kinderen dit boek wel kunnen waarderen, is me al snel na het lezen duidelijk geworden. Een jongen uit mijn klas had dit boek toevallig zelf gekocht en nam zijn eigen exemplaar mee naar school, omdat hij het boek wilde delen met zijn klasgenoten. Ondertussen hebben in een maand tijd al minimaal vier leerlingen genoten van dit boek. Ze lezen het verhaal snel en geven het boek daarna door aan de volgende in de wachtrij. Mijn leerlingen vonden het dan ook tof om te horen dat ik andere klassen blij mag gaan maken met dit boek, omdat het boek gewonnen kan worden op mijn website.

De gifbeker van Socrates – Winactie

Ja! Winnen maar! Om kans te maken op één van de exemplaren van dit boek hoef je niet heel veel te doen. Laat hier, of op één van mijn Social Media kanalen, een reactie achter voor welke groep je dit boek zou willen winnen en je maakt al kans. Een poging doen voor een kind mag natuurlijk ook. Laat dat dan gewoon even weten. Hopelijk gaan dan nog meer kinderen genieten van dit boek, net zoals mijn leerlingen dat doen.

Deze winactie sluit op 5 december om 20:00 uur. De winnaars ontvangen een persoonlijk bericht.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Ten Have. Hartelijk dank!

Share Button

27 Comments on De gifbeker van Socrates (Becky Breinstein) – Marc van Dijk & Sander Ter Steege

 1. Oh, leuk! Zou ik eerst zelf lezen, dan m’n kinderen, die boeken verslinden, en dan mag m’n jongste hem meenemen naar haar klas, groep 7…

 2. Ik heb een groep 5/6 en zijn gek op graphic novels. Verder gaan we na de vakantie werken de oude Grieken. Dit zou qua titel zo goed passen.

 3. Snel, afwisseld, grappig zijn precies de kernmerken waar de boeken voor onze SO-leerlingen aan moeten voldoen! Hopelijk komt dit boek snel terecht in Tiel! 🤞☺️😍

  • Wat leuk dat de kinderen in jouw klas zo enthousiast zijn over dit boek! Daarom wil ik dit boek graag winnen voor de bieb van groep 7 en 8 😊

 4. Het lijkt me een leuke kans voor mijn groep 7-8 om er mee in aanraking te komen. Wie weet zijn ze er net zo enthousiast over als jouw kinderen.

 5. Zo te lezen is het een superleuk boek voor de kinderen in mijn 6/7/8. De wachtlijst ligt al klaar. Geen geruzie wie eerst mag, de juf heeft de namen at rondom getrokken en in die volgorde gezet. Nu gaan we met zijn allen duimen dat we winnen.

 6. Superleuk! Ik wil als eerst gaan winnen voor mijn boekenwurmendochter. Daarnaast leent de hele klas (5/6/7) van elkaar, dus ook een beetje voor de hele klas.

 7. Jaaa ik wil wel willen. Ik heb een 6/7/8. Ik ben zelf ook meer van het ‘gewone’ leesboek, maar de kinderen gaan deze heel leuk vinden.

 8. Ik wil dit boek heel graag voor mijn groep 8! Ik ken het niet en de leerlingen volgens mij ook niet. Ze lezen wel “dagboeken van ….” Ben benieuwd of ze deze ook leuk vinden!

 9. Hallo,
  Ik denk, weet het wel zeker, dat mijn groep 6 van basisschool De Schaapskooi in Nijverdal dit boek ook te gek zal vinden.
  Ik heb veel lezers die helemaal op gaan in hun boek.
  En….. ikzelf kan dan misschien ook eens uit mijn “comfort zone” door juist dit boek gaan voorlezen! Win win voor kinderen en leerkracht!

 10. O wauw! Ik ben net al jij niet mega dol op graphic novels, maar de kids in mijn groep 8 wel! En mijn eigen kinderen trouwens ook! Toch spreekt het verhaal me nu al aan! Lijkt me leuk om dit boek te delen met mijn klas en daarna ook thuis met mijn eigen kids. Ik doe dus graag mee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *