5 minuten Sinterklaas voor de bovenbouw

In deze periode vind ik het als juf van groep 7/8 ook leuk om toch even wat extra aandacht te besteden aan Sinterklaas. Om nou iedere dag het Sinterklaasjournaal te kijken of echt dagelijks een complete les hieraan te besteden vind ik wel ver gaan. Daarom ging ik op zoek naar 5 minuten Sinterklaas voor de bovenbouw. Leuke spelletjes, opdrachten of andere materialen om die korte momenten die je soms overhebt te vullen met iets dat te maken heeft met Sinterklaas.

24 game

Dit spel is sowieso geweldig om tussendoor te spelen met je klas. Ik zet het vaak ’s ochtends voor schooltijd op het digibord via oefensite.rendierhof.nl en de leerlingen vinden het echt een uitdaging om zoveel mogelijk punten te scores. Op Rekenen is Top! is dit spel in Sinterklaasversie te vinden. Je kunt ze afdrukken, maar ook per twee tegelijk op het digibord laten zien.

Reactiespel

Één van mijn collega’s moest twee jaar geleden een middagje voor mijn klas en de dag daarna bleven de leerlingen maar doorgaan over het reactiespel dat ze gespeeld hadden. Vorig jaar heb ik zelf een Sinterklaasversie gemaakt van dit spel. Een hoop lol en gezelligheid verzekerd.

Bingo

Helaas niet gratis, maar wel heel tof: Sinterklaasbingo van Spelen met Engels. Voor 1 euro kun je echter wel meerdere momenten een leuk spel spelen met je klas en meteen een beetje werken aan Engels. Je zult alleen wel iets meer tijd nodig hebben dan vijf minuten, maar te leuk om niet te delen.

Puzzel

Een rebus, doolhof, puntjestekening of gewoon een kleurplaat vinden de leerlingen in groep 7 en 8 ook nog steeds geweldig. Zelf vond ik op kleurplaten.nl een pagina vol met puzzels waarvan ik er meerdere zeker geschikt vind om te gebruiken in mijn klas. Als dagstarter of voor die 5 minuten die je soms over hebt.

Share Button