Chaotische Goden: De ontsnapping van Thanatos – Maz Evans

Van uitgeverij Billy Bones ontving ik een mail met de vraag of ik een boek van hen wilde recenseren. Met een mooi verhaal over de inhoud wisten zij mijn belangstelling zeker te wekken voor het boek Chaotische Goden. Ik wilde dit boek vooral lezen toen ik in de mail las dat het over de Griekse Goden zou gaan én dat het leerzaam en vol humor zou zijn. Kom maar op!

Chaotische Goden: De ontsnapping van Thanatos – Het verhaal

Elliot zit in de problemen: zijn moeder doet de laatste tijd zo vreemd en hij haalt slechte cijfers op school. Maar dan stort er een vallende ster neer op aarde die hem komt redden! De ster is Virgo – een jonge Astrologiegodin met een missie. Wanneer het stel per ongeluk Thanatos ontketent, een gemene demon die onder Stonehenge gevangen zit, moeten ze zich wenden tot de oude Griekse goden voor hulp.

Zijn Zeus en trawanten klaar om de wereld te redden na eeuwen van doodsaai pensioen onder de aarde – en ook nog om Elliots problemen op te lossen?

Chaotische Goden
Chaotische Goden: De ontsnapping van Thanatos – Wat vind ik van het boek?

De eerste paar hoofdstukken moest ik echt even in het verhaal komen. Alle namen en gebeurtenissen kwamen nogal op me af. Maar toen ik eenmaal goed begreep hoe alles zat en wie wie was, wilde ik het boek niet meer aan de kant leggen.

Lees ook: Sam en de Schaduwridders – Lincoln Peirce

De manier waarop de Chaotische Goden proberen Elliot en Virgo te helpen en hoe dat lukt, maar toch eigenlijk ook niet, is echt geweldig humoristisch geschreven. Die belofte klopte dus zeker van de uitgever. Ondanks dat het boek erg grappig is, is het ook spannend en soms zelf een beetje verdrietig. De vergeetachtigheid van de moeder van Elliot is zeker een stukje uit dit boek dat erg goed uitgewerkt is. Het overheerst niet, maar je leert er wel veel over.

De kleine illustraties aan het begin van ieder hoofdstuk vind ik leuk gedaan. Het lettertype dat gebruikt is, leest prettig en de hoofdstukken zijn niet te lang. Dit boek zou je ook goed voor kunnen lezen in een bovenbouwgroep. Kinderen die iets hebben met geschiedenis en houden van de humoristische manier van schrijven van dit boek, zullen zeker genieten van het eerste deel van Chaotische Goden.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank! 

Share Button