Van klein tot GROOTS – levensverhalen van belangrijke vrouwen

De boeken uit de serie ‘Van klein tot GROOTS’ had ik meerdere keren gezien en ik had er al wat recensies over gelezen. Deze hadden me zeker enthousiast gemaakt. Van mezelf mag ik echter echt geen boeken voor school aanschaffen van mijn eigen geld en voor mezelf heb ik nog veel meer boeken die ik wel wil hebben. Gelukkig kreeg ik toen van uitgeverij De Vier Windstreken de kans om twee boeken uit deze serie te recenseren. Ik hoop dat ze me bij nieuwe delen weer weten te vinden.

Van klein tot GROOTS – Waar gaat het over?

Met de serie ‘Van klein tot GROOTS‘ ontdekken kinderen én volwassenen de levensverhalen van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootste ideeën.

van klein tot groots

Marie Curie

Toen Marie Curie jong was en wilde studeren, mocht dat niet omdat ze een vrouw was. Later werden haar wetenschappelijke ontdekkingen over de hele wereld gerespecteerd. Marie werd de eerste vrouwelijke doctor in de exacte wetenschappen en de eerste vrouwelijke docent aan de universiteit van Parijs. Daarnaast won ze ook nog als eerste persoon in de geschiedenis twee keer een Nobelprijs. Marie wordt beschouwd als de meest inspirerende vrouw in de moderne wetenschap.

Frida Kahlo

Frida was een Mexicaanse kunstschilderes die uitgroeide tot een van de grootste kunsticonen van de 20e eeuw. Ze had een zeer persoonlijke en vrouwelijke schilderstijl en was daarnaast een bijzondere vrouw met een rebelse persoonlijkheid en een drang naar onafhankelijkheid. Ze wist tegenslagen als ziekte en een zwaar ongeluk de baas te worden en is daarmee ook vandaag de dag voor miljoenen vrouwen een voorbeeld van doorzettingsvermogen en moed.

Van klein tot GROOTS – Wat vind van de boeken?

De kleuren van de kaften spreken me erg aan. Niet te druk en dat vind ik goed bij de inhoud van de boeken passen. De illustratoren van de boeken die ik ontving zijn verschillend. Persoonlijk vind ik de illustraties van Frau Isa bij het boek over Marie Curie passender. Daarom eerst meer over dat boek.

Lees ook: Kleine beestjes worden groot

Marie Curie

Het verhaal over Marie is fijn geschreven. Je leert in een korte tijd veel over haar leven en weet aan het eind van het boek de belangrijkste gebeurtenissen. De illustraties passen fantastisch bij het verhaal en geven het echt dat kleine beetje extra.

De boodschap op de laatste bladzijde vind ik prachtig. Ik hoop dat veel meisjes én jongens deze boodschap lezen en daar iets mee doen.

Frida Kahlo

De illustraties bij dit boek vind ik echt minder passend. Ze komen op mij wat kinderachtig over. De hoeveelheid kleur past misschien wel beter bij de persoon waar het over gaat.

Dat Frida een stoere meid was en later een stoere vrouw wordt zeker duidelijk in dit boek. Ook dit boek eindigt met een mooie boodschap voor de lezer.

Dat het levensverhaal ook nog voor volwassenen geschreven staat op de laatste pagina’s vind ik een mooie aanvulling. Je begrijpt de boeken dan beter als je ze voorleest.

Deze boeken gaan een mooi plaatsje krijgen in onze schoolbibliotheek en ik ga ze zeker aanraden aan mijn leerlingen.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button