Kleine beestjes worden groot: hoe dieren voor hun baby’s zorgen – Linh Dao & Pavla Hanáčková

Op Instagram zag ik in de stories van uitgeverij Holland een afbeelding uit het boek Kleine beestjes worden groot. Deze afbeelding trok meteen mijn aandacht en ik besloot op zoek te gaan naar waarover dit boek ging. Nadat ik op een website de tekst van de achterflap gelezen had, wist ik dat ik dit boek wilde hebben. Misschien omdat ik nu bijna anderhalf jaar moeder ben, maar het leek me interessant om kinderboek te lezen over baby’s in de dierenwereld.

Kleine beestjes worden groot – Waar gaat het boek over?

Hoera, het is een beestje!
Vader en kind maken het goed. De kleine komen bewonderen is helaas niet mogelijk, want hij is het huis al uit!
Dat zou op het geboortekaartje van een zeepaardje kunnen staan. De vader draagt de jonkies en meteen na de geboorte worden de kleine zeepaardjes een onderwaterwereld vol gevaren ingestuurd. Niemand kijkt meer naar ze om, het is alweer tijd voor een nieuwe leg! Dat is toch vrij bijzonder, vind je niet?

In het dierenrijk kom je heel veel soorten ouders tegen. Sommige papa’s en mama’s zorgen jarenlang samen voor hun kinderen. Er zijn alleenstaande moeders en adoptievaders. Ga mee op ontdekkingsreis door de jungle van de dierenwereld en leer alles over babydieren en hun ouders.

Kleine beestjes worden groot – Wat vind ik van het boek?

Wat meteen opvalt aan het boek zijn de prachtige illustraties. Niet te kinderlijk, maar ook niet echt waarheidsgetrouw. Ik vind ze erg goed gelukt en wat mij betreft zijn ze een groot pluspunt bij de tekst. Het boek is een informatief boek voor wat jongere kinderen. Zelf vind ik het boek vooral geschikt voor leerlingen in groep 3 en 4. Leerlingen in groep 4 zouden het wellicht al grotendeels zelf kunnen lezen.

Lees ook: 50 (te) gekke dingen die dieren doen – Tricia Martineau Wagner

De informatie in het boek is verrassend. In de meeste boeken kom je grotendeels dezelfde weetjes tegen, maar hier heb ik echt nieuwe dingen van geleerd. Omdat de teksten vrij kort zijn, leest het prettig en leer je snel aardig wat over de verschillende dieren in dit boek. Een ander pluspunt van dit boek vond ik de keuze voor sommige dieren. Over de Amerikaanse alligator, de zadeljakhals en de honingbij heb ik nog niet vaak gelezen in een kinderboek over dieren.

Kleine beestjes worden groot is een boek waarvan je zeker geen spijt krijgt als je het aanschaft.


Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Holland. Hartelijk dank! 

Share Button