De Boekenberg – Rocio Bonilla

Een boek over hoe leuk het is om boeken te lezen, dat kon ik als leesgek natuurlijk niet weigeren als recensie-exemplaar. Met veel plezier begon in dan ook te lezen in De Boekenberg. Hoe kan een kind het plezier in het lezen van boeken ontdekken?

De Boekenberg – Het verhaal

Lucas wist het zeker. Hij was geboren om te vliegen. Hij keek naar de vliegtuigen in de lucht, probeerde allerlei soorten vleugels te maken en vroeg zelfs aan de Kerstman of hij hem niet kon laten vliegen! Maar niets werkte… (Deze bladzijden met prenten kun je hier alvast bekijken en lezen.)

Tot zijn moeder hem op een dag uitlegde dat er ook andere manieren zijn om z’n droom waar te maken. Ze gaf hem een boek en vanaf dat moment begon Lucas te vliegen, zonder dat hij het doorhad…

de boekenberg
De Boekenberg – Wat vind ik van het boek?

Als ik een prentenboek mag lezen, let ik altijd goed op de illustraties. De illustraties in dit boek spreken mij ontzettend aan. Ik hou van het kleurgebruik en door de manier van tekenen blijf je lang kijken naar de prenten. De ene bladzijde heeft meer details dan de andere, maar dat vind ik wel prettig. Daardoor blijf je niet bij iedere pagina hangen om te blijven kijken.

Het verhaal in dit boek was precies wat ik had gehoopt. Lucas ontdekt echt de kracht van lezen en boeken. Hoe mooi is het als dit boek er voor kan zorgen dat die boodschap bij heel veel kinderen aan mag komen?
Wat ik ook echt sterk vind is dat de prenten aansluiten bij de tekst en je echt meenemen in de wereld van boeken. Je reist door de boeken heen die Lucas leest en tegelijk zit je gewoon in dit verhaal.

Ik vind dit echt een prachtig prentenboek voor alle kinderen, maar zeker voor leerlingen in groep 2 en 3. Op die leeftijd gaan kinderen zelf lezen en dan is het mooi om ze via dit prentenboek te laten ontdekken waar je met boeken allemaal kunt komen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button