Recensie: De bond voor bangeriken

Recensie van juf Ellen
Bang zijn, besluiten dat je toch dapper bent én de wereld redden…
Juf Ellen las De bond voor bangeriken. Een boek waarvan de opmaak je meteen opvalt.

Korte samenvatting

Anna is een meisje en in haar borstkas woont een mannetje. Dat mannetje schreeuwt, stampt en schopt en zorgt er zo voor dat Anna bang wordt. Maar op een dag besluit Anna dat ze niet meer naar het mannetje gaat luisteren, maar dat ze dapper gaat zijn. Op deze eerste dag spijbelt ze van school en ontmoet ze iemand anders. Ze raakt ze verzeild in een wereld waarin ze zichzelf moet verstoppen, toch andere mensen ontmoet en een club opricht. Om nog maar niet te spreken over het redden van de wereld.

Lees hier alvast het eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar en bekijk meteen de opvallende opmaak.

Wat vindt juf Ellen van het boek?

Als je dit boek openslaat valt de opmaak meteen op. Het boek staat vol tekeningen. De angst van Anna spat van sommige tekeningen af. Andere tekeningen laten je weer lachen door subtiele humor. De vormgeving is erg mooi en zal kinderen zeker aanspreken.

Iris Lam beschrijft heel mooi wat bang zijn met je kan doen. Dat dapper zijn een mooie eigenschap is, maar dat bang zijn ook niet altijd erg is. In het boek wordt bang zijn juist een (letterlijke) kracht!

Ook omschrijft Iris op een komische, maar toch ook treffende wijze hoe je met je angsten om kunt gaan. Als ‘sidenote’ wordt in dit boek ook het klimaat aangehaald. Geen boek wat je de les leest over klimaat, klimaatverandering en wat je kunt doen om het tegen te gaan. Maar wel een laagdrempelige manier om aan te kaarten dat het klimaat verandert.

Wil je met kinderen praten over angst, waar angst voor dient, wat dapper zijn is en hoe je kunt leren
omgaan met je angsten? Dan is dit boek een mooie gespreksstarter.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Singel Uitgeverij, VOLT. Hartelijk dank!

Share Button