Recensie: De Bellende Engel

Recensie van juf Hélène
Ik heb via sociale media al veel gehoord en gezien over De Bellende Engel van Stephanie Biesheuvel en was er zeer nieuwsgierig naar. Deze sociale media en de mobiele telefoons passen natuurlijk prima bij dit boek, waar het gaat over bellen en de steeds groter wordende aandacht van ons allemaal voor de telefoons in onze handen.

Korte samenvatting

Brugklasser Dahlia heeft een groot geheim. Zij is de enige in haar gezin die weet dat ze op het punt staan om uit huis te worden gezet. Hun vervallen woning wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject van Maarten Zwartwater, een van de machtigste inwoners van de stad. En het lijkt erop dat hij niet alleen met Dahlia’s huis snode plannen heeft…

Dahlia besluit het callcenter van De Bellende Engel om hulp te vragen. Hier bieden in het diepste geheim levende standbeelden een luisterend oor aan kinderen met vragen, problemen en verwonderingen. Gelukkig schiet Gargo, een koppige waterspuwer, Dahlia te hulp. Kan Dahlia Maarten Zwartwater nog op tijd stoppen en lukt het haar en Gargo om de stad te redden?

Lees alvast de proloog en hoofdstuk in het leesfragment

Wat vind ik van het boek?
de bellende engel

De Bellende Engel is een vlot lezend boek over het beroemdste standbeeld van de Sint Janskathedraal in Den Bosch.

Het verhaal start met een proloog in 1994. We lezen over de engel die gebeld wordt door een verlegen jongen. Wat er dan allemaal gaat gebeuren heeft invloed op het verhaal dat voor de rest in het nu speelt, maar wat dat precies is, dat weten we natuurlijk pas tegen het einde van het verhaal.

Heel knap dat alle personages, zelfs Engel en Gargo, twee van de beelden die ‘s nachts van hun sokkel afkomen om het callcenter te bedienen, echte personen worden in het verhaal. Ik heb genoten van de grapjes in de tekst zoals bijvoorbeeld: “daar heb ik geen actieve herinnering aan” en “een functie elders”.

De mooie tekeningen van Meike Lieve Bos zijn paginagroot in de kleuren geel/grijs, en ook ieder hoofdstuk start met een kleine illustratie die past bij het hoofdstuk.

Het boek is te lezen voor kinderen vanaf een jaar of 10, en heel herkenbaar voor kinderen die uit Den Bosch of de regio komen.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Van Goor via De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button