Recensie: Dandy de straatrover

Recensie van juf Hélène
Een boek over een leeuw die leeft als een mens in de mensenwereld, en dan ook nog als straatrover die zich kleedt als een echte heer in de 20e eeuw. Een heel bijzonder gegeven! Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal in Dandy de straatrover gaat uitpakken.

Korte samenvatting

Reis mee met Dandy de straatrover naar het Londen van 1920! Broer en zus Ben en Hattie dolen eenzaam door hun nieuwe stad Londen, waar ze net naartoe zijn verhuisd. Maar dan ontmoeten ze in het park een heel bijzondere nieuwe vriend: de chic geklede en formeel pratende leeuw Dandy Poot. Dandy is een ‘highway lion’ – hij steelt van mensen die dieren mishandelen. Met dat geld koopt hij dieren in gevangenschap vrij. Maar een privédetective zit Dandy op de hielen. Dat kan Dandy’s volgende geplande misdaad én zijn butler Leonard het schaap én zijn nieuwe vrienden Ben en Hattie diep in de problemen brengen…

Lees alvast een stukje in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik van dit boek moest vinden. Het gegeven dat Dandy de straatrover gaat over een leeuw die leeft in de mensenwereld vond ik een beetje vreemd. Maar ik denk dat kinderen zich hier totaal niet aan zullen storen.

Als je eenmaal begonnen bent met lezen, leest het vlot weg. Een klein beetje achtergrond over Londen in het begin van de 20e eeuw vond ik zelf wel prettig, maar is niet noodzakelijk. De illustraties van Roxana de Rond passen heel goed bij de tekst, ze doen mij licht denken aan de illustraties van Quentin Blake. Het verhaal van Dandy de straatrover kan aanleiding zijn voor een gesprek over hoe wij als mensen omgaan met dieren.

Kinderen vanaf een jaar of 7 zullen genieten van het verhaal als je het voorleest, vanaf een jaar of 9 kunnen ze het zelf lezen.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Van Goor via De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button