Recensie: Het jaar van Lente

Recensie van juf Hilde
Als je van fantasierijke verhalen houdt met een tikkeltje magie, dan is Het jaar van Lente een aanbeveling om te lezen.

Korte samenvatting

Lente is een meisje dat wees is. Ze besluit weg te lopen uit het weeshuis, omdat ze bij de heks in het bos wil wonen. Lente is er namelijk van overtuigd dat zij zelf ook een heks is. Ze wil graag in de leer bij de heks, echter krijgt ze dat niet zomaar voor elkaar. De heks wil haar pas als leerling, mits Lente binnen 1 jaar 101 betoveringen uit het eerste toverboek van de heks heeft uitgevoerd. Dit blijkt een stuk moeilijker dan gedacht.

Lees alvast hoofdstuk 1 en 2 in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
het jaar van lente

De prachtige kaft van Het jaar van Lente trok gelijk mijn aandacht. Hierdoor wilde ik het boek graag lezen. In het boek staan verder geen illustraties, maar dat past wel bij het boek. Het bijzondere aan dit boek is dat elk hoofdstuk begint met een kort gedicht. Een leuke manier om kinderen in aanraking te laten komen met poëzie.

Ik moest eerst goed in het verhaal komen, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik het boek niet goed wegleggen. Je sluit Lente gewoon in je hart, zodra je haar leert kennen. Een meisje, dat het gevoel heeft dat niemand om haar geeft. Maar zo onbevangen is, gelooft in de goedheid van elk mens en zo´n doorzettingsvermogen heeft. Dat komt duidelijk naar voren als ze besluit om bij de boze en onaardige heks te gaan wonen en langzamerhand het hart verovert van de heks. Het was ook zo mooi om te lezen dat Lente échte vriendschap mocht ervaren en hoe dankbaar zij hiervoor is.

Wil je Lente beter leren kennen en erachter komen of zij alle betoveringen kan uitvoeren binnen een jaar? Lees dan dit boek!

Lesideeën bij het boek
Mini leeslessen
  • Lees het fragment van “Toen Lente…op zoek.” (blz. 5/6) voor. De hoofdpersoon van dit boek heeft een bijzondere naam. Ze heet namelijk Lente. Leesvraag: Heeft jouw hoofdpersoon ook een bijzondere naam? Zo ja, hoe heet jouw hoofdpersoon?
  • Lees het volgende fragment voor (blz. 123 t/m 125): ”Op dat moment…Poppy’s hoofd.” Leesvraag: De hoofdpersoon komt op voor een ander. Komt jouw hoofdpersoon ook op voor een ander? Zo ja, waarom?
  • Lees het volgende fragment voor(blz. 153): ”De volgende ochtend…veel te veel mogelijkheden.” Leesvraag: In dit boek komen veel dingen voor, die niet in het echt kunnen gebeuren. Hoe zit dit met jouw boek? Kan jouw verhaal wel echt gebeurd zijn? Welke aspecten kunnen wel en welke aspecten
    kunnen niet in het echt gebeuren?
Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button