Gi-Ga-Groene boekenleggers

Over 3 weken zitten we er al middenin: De Kinderboekenweek 2022. Het thema dit jaar is Gi-Ga-Groen en daar valt natuurlijk onwijs veel bij te bedenken. Mijn prioriteit in deze week ligt altijd bij het lezen. Daarnaast wil je het thema natuurlijk duidelijk zichtbaar hebben in de klas en in de school. Dat kan met vlaggenlijnen en posters, maar ook met Gi-Ga-Groene boekenleggers. In dit bericht deel ik allerlei boekenleggers die goed passen bij het thema ‘Gi-Ga-Groen!’.

Lees alle blogs, lesideeën en boekrecensies voor de Kinderboekenweek 2022 via deze link.

Gi-Ga-Groene boekenleggers

Natuurlijk ben ik ook zelf lekker aan de slag gegaan om boekenleggers te maken. Je kunt ze via onderstaande lijst met links gratis downloaden. In ieder bestand staan boekenleggers in kleur, maar ook boekenleggers die de leerlingen zelf in kunnen kleuren.

Zat er niets voor je tussen? Wellicht vind je dat iets tussen de boekenleggers die ik op andere websites vond.

Boekenleggers natuur

Op de website leukvoorkids.nl vond ik aardig wat boekenleggers die goed bij het thema passen dit jaar. Dit zijn boekenleggers die de leerlingen zelf in kunnen kleuren en daardoor echt een beetje van zichzelf kunnen maken.

Een combinatie met herfst kan natuurlijk prima in deze periode en daar past deze boekenlegger van Kids-n-fun goed bij. Het is alleen wel even puzzelen om de boekenlegger goed te printen.

Boekenleggers dieren

De knutseljuf Ede heeft een geweldige verzameling boekenleggers met dieren online staan met daarbij allerlei ideeën om ze te versieren.

Deze Engelse boekenleggers met tekst en dieren vind ik erg leuk en mochten zeker niet ontbreken in deze verzameling.

Boekenleggers insecten

In de facebookgroep ‘Kinderboekenweek 2022’ zag ik boekenleggers met insecten. Deze kun je gratis downloaden.

Ook leukvoorkids.nl heeft een boekenlegger met insecten op de website staan.

Nog meer boekenleggers

Kinderboekenjuf heeft een compleet pakket op haar website staan dat je gratis aan kunt vragen. Daarin zitten boekenleggers, maar ook posters, vlaggenlijnen, woordzoekers en leesbingo’s.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button