Gi-Ga-Groene boekenposters

Vorig schooljaar was ik erg fanatiek tijdens de Kinderboekenweek en maakte een mooi compleet pakket met boekenposters, boekenleggers, ideeën voor de opening en sluiting en nog veel meer. Helaas lukte met dat dit jaar niet, maar ik vond dat Gi-Ga-Groene boekenposters toch echt niet mochten ontbreken in mijn verzameling Kinderboekenweek 2022. Ik maakte daarom zes posters die je op kunt hangen in de school om het thema duidelijker zichtbaar te maken.

Lees alle blogs, lesideeën en boekrecensies voor de Kinderboekenweek 2022 via deze link.

Het thema zichtbaar maken

Waarschijnlijk heb je het kinderboekenweekpakket van het CPNB besteld en daarom heb je al flink wat posters en andere materialen de school ingehaald om het thema ‘Gi-Ga-Groen’ goed zichtbaar te maken.

Ik vind dat we het onszelf allemaal niet te moeilijk hoeven te maken dus ik houd van materialen printen, vinden en soms zelfs kopen waarmee ik de school gemakkelijk Gi-Ga-Groen maak. Dat kan bijvoorbeeld met een vlaggenlijn die je zelf print, knipt en aan een lijn hangt, maar een knalgroene vlaggenlijn van 10 meter kopen is een snellere oplossing.

Op de website van juf Anja staat een toffe vlaggenlijn met verschillende patronen van bladeren. Net even anders en zeker leuk.

Een themahoek is een handige manier om in de klas of in de school het thema te laten zien. Klas van juf Linda heeft op haar website allerlei ideeën staan voor groep 1 t/m 4. Je vindt daar bijvoorbeeld ‘het afvalbrengstation‘ en ‘de boswachter‘.

De boeken presenteren die goed bij het thema passen kan bijvoorbeeld door ze in een boekenboom te plaatsen. Typ ‘boekenboom’in op Google en je krijgt allerlei ideeën te zien.

Download de posterset

Natuurlijk zijn posters onmisbaar om het thema zichtbaar te maken. Op diverse sites zijn al allerlei Gi-Ga-Groene boekenposters gedeeld, maar toch wilde ik ook graag een set maken.

Download hier de gratis posterset.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button