Recensie: Charles Darwin (Van klein TOT GROOTS)

De tweede man die vertaald is door De Vier Windstreken in de serie ‘Van klein TOT GROOTS’. Deze serie blijft me interesseren, omdat de boeken toch iedere keer net anders zijn en daardoor niet saai worden. Er kunnen volgens mij nog voldoende delen vertaald worden en dat vind ik helemaal niet erg. Met veel plezier las ik dan ook Charles Darwin.

Tekst op de achterflap

Charles Darwin
(Shrewsbury, 12 februari 1809 – Downe, 19 april 1882)

Charles werd geboren in een familie van wetenschappers. Als kind was hij vaak buiten te vinden op het platteland, waar hij tijdens zijn zwerftochten plantenzaadjes, bloemen en insecten verzamelde. Zijn fascinatie voor de natuur bracht hem aan boord van de HMS Beagle, het schip waarmee hij een reis maakte die het wetenschappelijk denken voor altijd zou veranderen.

Lees het begin van het boek alvast in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Wat me iedere keer weer opvalt aan de boeken in de serie ‘Van klein TOT GROOTS’ is dat je er altijd iets van leert. Ook al denk je al aardig wat te weten van een bekend persoon dan nog is het leerzaam.

Ken je de persoon waarover het boek gaat eigenlijk niet zo goed dan is het helemaal interessant. Dat was bij mij het geval bij Charles Darwin. De naam was me zeker al bekend en ik wist wel een klein beetje wie hij was, maar in een quiz zou ik waarschijnlijk geen vraag goed hebben beantwoord.

Dat is nu anders. Ik heb veel geleerd over Charles Darwin, maar ook ontdekte ik dat ik al meer wist. Toch wat geleerd op die middelbare school ;-).
Dit boek zorgt ervoor dat leerlingen niet pas op de middelbare school iets meer leren over de evolutie, maar daar al veel jonger mee in aanraking kunnen komen. Verder leren kinderen van Charles Darwin, maar ook van de andere boeken, dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en soms lekker een beetje anders en dwars. Daarmee kun je de mooiste dingen ontdekken!

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Klik hier om de andere delen in de serie te zien.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button