Zoek iemand die … zomervakantieversie

Ieder schooljaar maak ik wel een of meerdere keren gebruik van ‘zoek iemand die…’. Ik heb ze al van diverse sites gebruikt, maar nu ik Canva heb ontdekt, ben ik zelf aan de slag gegaan. Zelf begin ik pas na de herfstvakantie, maar toch heb ik een ‘zoek iemand die … zomervakantieversie’ gemaakt.

Zoek iemand die … zomervakantieversie – Waarom?

Het inzetten van ‘zoek iemand die …’ zorgt ervoor dat de leerlingen contact met elkaar moeten maken. In een groep waarin leerlingen elkaar nog niet echt kennen, zorgt dit ervoor dat ze elkaar leren kennen. In de eerste weken van het schooljaar, ook wel de Gouden Weken genoemd, is het werken aan groepsvorming erg belangrijk.

‘Zoek iemand die …’ kan dan een fijne werkvorm zijn om in te zetten. Meer weten over deze periode? Lees dan het boek ‘Gouden weken 2.0’. Ik schreef daar vorig jaar een recensie over.

Download
zoek-iemand-die-...-zomervakantieversie

Door op de afbeelding hierboven te klikken, kunt u het document downloaden.

Meer ideeën nodig om te werken aan groepsvorming tijdens de eerste weken van het schooljaar? Ik verzamelde vorig jaar 10 ideeën om te werken aan groepsvorming in een blog. Tien verschillende spellen om in deze periode in te kunnen zetten.

Share Button