Recensie: Zo voelt dat

Toen ik zag dat er een nieuwe dichtbundel van Bette Westera zou verschijnen, wist ik meteen dat ik deze wilde lezen. Een aantal jaar geleden heb ik namelijk onwijs genoten van het boek Was de aarde vroeger plat. Dat leende ik van de bibliotheek, maar heb ik vervolgens zowel voor mezelf als voor school aangeschaft. Bette Westera heeft voor alle leeftijden boeken en versjes geschreven. Zo hebben de versjes in Hidde Haan vloog naar de maan mij lekker laten lachen toen ik die moest lezen. Dat ik zou gaan genieten van Zo voelt dat wist ik dus eigenlijk wel zeker.

Tekst op de achterflap

Je hebt het misschien niet meteen in de gaten, maar achter alledaagse dingen gaat een wereld van gevoel schuil. Hoe is het om een donderbui te zijn? Of een fopspeen, of een afgedankte jas?

In dit boek maken Bette Westera en Sylvia Weve emoties van doodgewone dingen voelbaar. Een gedichtenbundel zoals we van dit prijswinnende duo gewend zijn: met verve, humor en – vooral – veel gevoel laten Westera en Weve de lezer op een andere manier naar de wereld om zich heen kijken.

Bekijk alvast een gedeelte van het boek in het leesfragment.

Wat vind ik van het boek?

Dat je door het lezen Zo voelt dat op een andere manier naar de wereld om je heen gaat kijken is zeker waar. De 40 gedichten zorgen ervoor dat je ineens gaat nadenken over wat je telefoon, boekenlegger, sjaal of andere voorwerpen zouden voelen die dus juist niet in dit boek voorkomen.

De bijvoeglijke naamwoorden maken de gedichten nog levendiger. Het gaat niet over zomaar een taart, maar over een ingezakte taart. Het gedicht over de afgedankte jas deed me wel wat. Mijn okergele jas is na vele jaren plezier nog niet afgedankt, maar heeft wel gezelschap gekregen van een witte jas. Dat soort situaties uit je eigen leven maken deze gedichten nog fijner om te lezen.

De illustraties zijn niet helemaal waar ik echt van houd, maar passen goed bij de tekst en maken het boek zeker compleet.

Wat mij betreft hoort deze dichtbundel sowieso thuis in iedere schoolbibliotheek!

Leuke extra’s

Op de website van Gottmer zijn bij het boek vier liedjes te vinden. Ook is er voor groep 5 t/m de onderbouw van het VO een lesbrief gemaakt. Nog meer de moeite waard dus om dit boek aan te schaffen voor je school en mee aan de slag te gaan.

Het boek aanschaffen

Je kunt het boek voor €23,99 aanschaffen via Libris.nl.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button