Winactie: Juf Maike

Alweer de vierde dag van mijn feestje en vandaag vier ik dat met juf Maike. Net als Klasvanjuflinda.nl is Maike een voorbeeld geweest toen ik zelf begon met mijn website. Wat vind ik nou zo interessant aan de site van Maike en waarin is zij een voorbeeld voor mij?

Bezoekersaantallen

Maike heeft bezoekersaantallen die per week zo hoog zijn dat ik al blij zou zijn als ik ze maandelijks zou halen. Ik probeer dus goed in de gaten te houden welke berichten bij haar veel reacties krijgen en veel likes krijgen op social media. Niet dat ik Maike wil kopiëren, maar ik probeer daar van te leren. Zo kan ik best lang van stof zijn en dat is niet altijd even prettig om te lezen. Ik probeer tegenwoordig dus tussen de 300 en 500 woorden te gebruiken voor mijn blogs. Verder doen de lijstjes van Maike het vaak erg goed, zoals Ik voel me een typische leerkracht als ik…. Als ik nu een idee heb voor een blog en dat idee kan ik een lijstje verwerken dan probeer ik dat wel te doen. Dat leest vlotter en prettiger. Zo schrijf ik bijvoorbeeld Je weet dat je leerkracht van groep 7/8 bent als… toen ik voor de eerste groep 7/8 had en allerlei dingen ontdekte die écht bij die groep horen.

Begrijpend lezen

Wat ben ik jaloers op juf Maike dat ze dit kan! Ik kan best leuke verhalen vertellen, als ik ze eerst in een boek gelezen heb, maar verhalen schrijven en dan ook nog gericht op begrijpend lezen vind ik echt heel knap. De meeste verhalen zijn geschikt voor groep 3, maar Maike heeft er ook een aantal voor groep 4 geschreven. De pagina met alle verhaaltjes bij elkaar is echt een bezoekje waard als je leerkracht van groep 3 bent.

Lespakketten

De eerste weken van het schooljaar zijn onwijs belangrijk voor de groepsvorming en juf Maike maakte voor die weken een lespakket vol met ideeën. Zelf schreef ik een blog waarin ik een aantal ideeën deel op het gebied van groepsvorming, maar daarnaast ben ik aan de slag gegaan met het pakket van Maike. De suggesties zijn goed uitgewerkt en je kunt zo met het pakket aan de slag.
Samen met haar bloggersteam schrijft Maike vaak mooie tips voor in de klas. De site is voornamelijk gericht op leerkrachten in de onder-middenbouw en ik merk dat ik er daardoor zelf minder vaak kom de laatste tijd. Haar bloggersteam probeert wel steeds vaker ook berichten te schrijven voor de bovenbouw.

Boeken!

Regelmatig deelt Maike een recensie over een boek en die lees ik eigenlijk altijd wel. Deels omdat ik zelf recensies schrijf en deels omdat ze vaak gecombineerd zijn met een toffe winactie. Boeken heb je nooit genoeg, toch? Is het niet thuis, dan wel op school.
Één boek zal ik echter niet richting de schoolbibliotheek sturen en dat is het boek Naar school. Dit boek heeft Maike samen met haar man geschreven en bewaar ik mooi tot mijn eigen kleine mannetje naar school mag gaan en ik het aan hem kan voorlezen. Gelukkig duurt dat nog even!

Winactie

Van juf Maike mag ik drie keer haar pakket voor de Gouden weken weggeven. Handig voor de periode na de kerstvakantie en anders alvast voor volgend schooljaar. Maar dat is niet alles! Maike stelt namelijk één exemplaar van het boek Naar huis beschikbaar voor mijn feestweek.

Winnen?

Reageer dan onder dit bericht, op FacebookInstagram of Twitter. Zorg dat in je reactie staat welke prijs je zou willen winnen. Reageer je overal? Dan maak je dus vier keer kans. Delen op social media vinden we erg leuk.

Wil je ons volgen? Dan ben je van harte welkom.
Facebook: Juf Inger en Juf Maike
Instagram: Juf Inger en Juf Maike
Twitter: Juf Inger en Juf Maike

Je kunt deelnemen aan deze winactie tot 23-10-2018 18:00. De winnaars zullen dan bekend gemaakt worden op mijn website en via Facebook en een persoonlijk bericht ontvangen.

Helaas zijn die 500 woorden me dit keer weer niet gelukt.

 

Share Button