Slinger: Welkom terug op school

Dat we onze leerlingen missen, is echt wel duidelijk. Op diverse scholen hangen teksten met ‘we missen jullie‘ en ‘met jullie is alles leuker‘. Wanneer het moment komt dat we onze leerlingen weer mogen zien, blijft voor mij best spannend, maar dat moment gaat er sowieso wel een keer komen. Het is dan natuurlijk fijn om de leerlingen een fijn welkom terug te geven en daarom maakte ik een slinger die opgehangen kan worden in de klas of in de school.

Tekst slinger

Op de slinger staat de tekst ‘Welkom terug op school‘ met als spaties tussen de woorden een poster met een ster. De letter W en de letter M zijn verdeeld over twee posters. Deze moet je dus zelf even goed aan elkaar vastmaken tijdens het maken van de slinger.

Deze poster kan natuurlijk ook goed gebruikt worden na een vakantie. De leerlingen zien elkaar dan weer na een periode thuis en op dat moment is een leuke slinger in de klas vast gezellig en een tof welkom.

Juf Ellen en ik hadden toevallig hetzelfde idee. Zij maakte een vrolijke feestslinger met de tekst ‘Welkom terug op school’. Ook deze kun je natuurlijk downloaden.

Download

Slinger: Welkom terug op school

Slinger Ellen: Welkom terug op school

Fijne start

Na een periode elkaar niet gezien te hebben, is het erg belangrijk om weer te werken aan groepsvorming. Ik schreef hier een blog over met 10 ideeën om te werken aan groepsvorming, maar het boek ‘De Gouden Weken 2.0‘ is daarbij een fijn boek om tips te krijgen hier op de juiste manier aandacht aan te besteden.

De kinderen welkom terug heten in een rustig, gezellig en opgeruimd klaslokaal is fijn, maar met goede activiteiten eraan werken om weer een hechte, fijne groep te worden is nog belangrijker.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button