Recensie: Het piranha-complot

Van sommige boekenseries kun je gewoon geen genoeg krijgen en de serie over Costa Banana is zo’n boekenserie. Nadat ik deel 1 gelezen had voor de Boekenbingo van 2017 en daar een dikke vet 8 als cijfer voor gegeven had, wist ik dat ik deze serie moest blijven volgen. Deel 2 t/m 5 las ik daarna ook met veel plezier, deel 5 was het Kinderboekenweekgeschenk van 2018. Het wachten op deel 6 duurde daarna best lang, maar het was het wachten waard. Toen ik eenmaal begon in Het piranha-complot pakte ik het boek regelmatig even snel om weer een hoofdstuk te lezen, want Jozua Douglas heeft weer goed verhaal neergezet.

Tekst achterflap

Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer president van Costa Banana. Hij vlucht met zijn gezin naar Costa Kanaria, waar de 12-jarige Angelino net president is geworden. Angelino benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Maar een land besturen blijkt lastiger dan ze dachten en overal loert gevaar. Als Rosa een gemeen complot ontdekt is het al bijna te laat. Lukt het haar de jonge president te redden?

Lees alvast hoofdstuk 0 en hoofdstuk 1

Wat vind ik van het boek?

Ergens had ik gezien dat dit deel van Costa Banana maar net een gemiddelde had van drie sterren van de vijf. Dit verbaasde me nogal, want de andere delen heb ik alleen maar vier of vijf sterren gegeven. Zou dit deel dan echt wat slechter zijn?

Mijn antwoord op die vraag is een duidelijke nee! Dit boek is echt niet slechter dan de andere 5 delen. Het is een geweldige afsluiter van een geweldige serie. Met Het Piranha-complot neemt Jozua Douglas op een geniale manier afscheid van een geniale boekenserie. Natuurlijk vind ik dit onwijs jammer, want van mij hadden er best nog een deel 7 t/m 10 mogen verschijnen.

In Het Piranha-complot heb ik vooral genoten van de nieuwe personages en de ontwikkeling die zij doormaken. Angelino is een leuk nieuw kind-personage en vult Rosa en Fico goed aan met de dingen die hij doet en zegt. Zijn ooms en tante blijken allemaal net anders te zijn dan je in eerste instantie denkt. Jozua Douglas verrast mij altijd weer met de gekke dingen die hij kan bedenken en ook in dit deel ben ik daarin niet teleurgesteld. Sowieso zijn de namen van bijvoorbeeld de dieren weer geweldig, maar ook de geheime gang die een belangrijke rol speelt in het boek en de bizarre titels van de boeken die Pablo Fernando heeft uitgebracht zijn weer bijzonder knap bedacht. ‘Het IQ van een kipnugget’ is trouwens een term die graag wil gaan gebruiken in mijn dagelijks leven.

Ik hoop echt dat Jozua Douglas weer een andere serie wil gaan schrijven. Er zijn zoveel kinderen die door de boeken van Jozua ontdekken hoe leuk lezen is.

Lesideeën voor de bovenbouw
Schrijven

Het Piranha-complot is het laatste deel in de serie van Costa Banana. Erg jammer! Stel dat Jozua Douglas nog een vervolg zou willen schrijven, waar zou dat dan over kunnen gaan? Schrijf het eerste hoofdstuk voor deel 7.

Boek aanschaffen

De prijs van deel 3 is €14,99, maar bij het aanmaken van de code gebeurde daar iets geks.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button