Boekenbingo 2017: Update 1

In januari plaatste juf Sanne een bericht op haar website dat de Boekenbingo 2017 van start was gegaan. Na eerder deelgenomen te hebben aan de bingo in 2015 en 2016 kon ik het niet laten ook dit jaar weer te starten. Alleen het delen op mijn site pak ik dit keer anders aan. De afgelopen twee jaar heb ik alle gelezen boeken gedeeld onder het kopje Boekenbingo. In 2015 kreeg ieder boek een eigen bericht en in 2016 was het één bericht per vijf boeken. Dit jaar wil ik het houden bij vier updates. Per 15 boeken laat ik weten welke vijf ik het leukste vond. Van de overige 10 plaats ik alleen het cijfers, tussen de 1 en de 10, dat ik ze geef. Wil je al mijn recensies lezen? Kijk dan op Goodreads bij mijn profiel.

Twee weken geleden las ik mijn vijftiende boek van de Boekenbingo 2017 en vandaar dus nu mijn eerste update.

De top 5 van boek 1 t/m 15

 1. Borealis – Marloes Morshuis 10
  Spannend van het begin tot de laatste bladzijde en eigenlijk ook nog daarna…
  Knap hoe in dit boek de opwarming van de aarde ineens een stuk dichterbij komt. Het boek heeft mij in ieder geval aan het denken gezet.
  Ik vind het erg goed geschreven. Af en toe bijna te spannend.
 2. We gingen op krokodillenjacht – Bibi Dumon Tak 10
  Weer een prachtig boek vol verhalen over de dierenambulance. Zo jammer dat er hierna niet nog een vervolg komt, want ik zou nog wel meer verhalen willen lezen over het bijzondere werk wat deze mensen doen.
 3. Alaska– Anna Woltz 10
  Wauw! Wat een prachtig boek waarin zoveel verschillende onderwerpen op een geweldige manier met elkaar in verbinding worden gebracht. Sowieso de spanningen van starten op de middelbare school en dan daarbij nog epilepsie hebben of iets verschrikkelijks te hebben meegemaakt in de zomervakantie. Anna Woltz begint een van mijn favoriete schrijfsters te worden.
 4. De Coole Cowboy – Tjibbe Veldkamp 9,5
  Tijdens het lezen zag ik twee kinderen voor me in verkleedkleren die aan het spelen zijn en het verhaal uit het boek als een soort discussie voeren samen.
  Lijkt me een fantastisch boek om voor te lezen en dan met twee verschillende stemmen voor de rollen. Heerlijk om een boek zo voor je te zien. Ondanks de prenten kon ik ook nog echt zelf het beeld vormen bij het verhaal.
 5. Afkoelen – Selma Noort 9
  Vanaf blz. 1 leefde ik helemaal met Tomas mee. Dat werd alleen maar meer toen zijn grapje ineens verkeerd ging en het een probleem werd. Echt een boek dat me laat beseffen hoe leuk het is om aan de boekenbingo mee te doen.
 6. Een monster te veel – Annemarie van Haeringen 9
 7. Rotbeesten – Roald Dahl 9
 8. De Grote Gevaarlijke Grompel – Claire Freedman 8
 9. De gruwelijke generaal (Costa Banana 1) – Jozua Douglas 8
 10. Kikker vindt een vriendje – Max Velthuijs 8
 11. Jubelientje en de hoed van oma Blootje – Hans Hagen 8
 12. Niets gebeurd – Mark Janssen 8
 13. Toen mijn vader een struik werd – Joke van Leeuwen 7
 14. Rosie en Moussa – Michael de Cock 7
 15. Suzie Ruzie en het schaartje – Jaap Robben 6
Share Button