Poster: Mijn leerkrachten zijn trots op mij!

Ondertussen werken we al bijna een maand thuis en geven we onze leerlingen onderwijs op afstand. Niet ideaal en ook niet zo gezellig. Op Facebook zag juf Ellen het idee om een poster te maken voor de leerlingen om hen te laten zien hoe trots wij als leerkrachten op hen zijn.

Waarom deze poster?

Waarschijnlijk ben je als leerkracht gewend om je leerlingen af en toe een compliment te geven. Je laat hen even snel weten dat ze goed bezig zijn. Nu er letterlijk zoveel afstand is vanwege het thuisonderwijs is het soms lastig om je complimenten te geven en om ze zo te geven dat de leerlingen ze echt ontvangen. Ik typ bijvoorbeeld bij opdrachten in Classroom hoe origineel ik het antwoord vind of dat ze een les goed hebben gemaakt, maar dit wordt lang niet altijd gelezen. Met deze poster hoop ik de leerlingen echt even duidelijk te maken dat ik trots op ze ben. Dit zeg ik ze zeker wel en ook via Parro heb ik het aan hun ouders laten weten, maar dit is een extra manier.

Lees ook: Gezelligheid tijdens het videobellen

Posters delen

Juf Ellen maakte een poster voor haar klas en ik heb diezelfde poster nog in drie andere kleuren toegevoegd. Je kunt de leerlingen alle posters sturen, zodat ze zelf kunnen kiezen, maar je kunt ook zelf kiezen welke posters je verspreid onder je leerlingen.

Door juf Ellen werd de poster online gedeeld met de leerlingen, maar je kunt er ook voor kiezen om de posters zelf te printen en via de post te sturen naar de leerlingen of ze langs te brengen. Wat confetti toevoegen aan de envelop en het is voor de leerlingen echt een feestje om deze te openen.

Downloads

Poster – Geel/Oranje

Poster – Geel/Groen

Poster – Blauw

Poster – Roze

Share Button