Vijf Twitteraccounts die je moet volgen

Er is zoveel moois te volgen op Internet dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Daar hoop ik een beetje bij te kunnen helpen met mijn berichten waarin ik volgtips geef op Social Media. Eerder gaf ik vijf tips voor Facebook. Dit keer vijf twitteraccount die je moet volgen. Ik vind ze in ieder geval de moeite waard. Voor dit lijstje heb ik wat hulp gehad van tweeps, omdat ik zelf op Twitter soms ook even niet meer weet wie ik precies volg en waarom.

 1. @SBO Meander
  De account van een school voor speciaal basisonderwijs in Amsterdam. Vanwege hun tweets waarin ze veel foto’s plaatsen met praktische voorbeelden echt het volgen waard. Vooral op het gebied van woordenschat geven zij bruikbare tips.
 2. @Klassekist
  Klassekist plaatst regelmatig een dagelijks dictee bij een actueel onderwerp of thema. Twee keer per week geef ik op dezelfde manier een dictee en dat doe ik omdat ik dit idee zo mooi vind. Vier woorden en een zin waarin verschillende categorieën aan bod komen. Als ik zelf geen idee heb, dan gebruik ik de tweets van Klassekist.
 3. @KomenskyPost
  Door het volgen van het Twitteraccount van KomenskyPost blijf ik goed op de hoogte van de berichten die op hun site geplaatst zijn. De onderwerpen zijn vaak actueel en daarom interessant om te lezen. Zo zijn er vorige week diverse berichten gedeeld over de verkiezingen en reacties op plannen van partijen.
 4. @gymles
  Op Facebook heb je mooie pagina’s met ideeën voor de gymles, maar dit account op twitter is ook zeker het volgen waard. In de berichten worden vaak foto’s of filmpjes gedeeld, zodat je meteen een goed beeld hebt van het lesidee.
 5. @obsdevenen
  De directeur van deze school heb ik dit jaar ontmoet op een bijeenkomst voor regelluwe scholen. Zo inspirerend als hij daar sprak over zijn school, zo leuk is ook hun account op twitter. Je krijgt echt een kijkje in de school en doet daardoor allerlei goede ideeën op.
Share Button