Vijf Facebookpagina’s die je moet volgen

Natuurlijk vind ik het leuk als je mijn Facebookpagina volgt. Er zijn echter nog veel meer pagina’s die het volgen waard zijn. Daarom heb ik eens een lijstje gemaakt met welke Facebookpagina’s ik nu echt de moeite waard vind om te volgen op het gebied van onderwijs. In dit bericht de eerste vijf Facebookpagina’s die je moet volgen. Ik heb ze in willekeurige volgorde opgeschreven en er zullen nog een aantal berichten volgen met meer tips.

 1. KLASSE
  Deze pagina heb ik pas kort geleden ontdekt door een filmpje dat ik op Facebook langs zag komen. Dat bleek van deze pagina te komen en meteen zag ik er nog veel meer interessante en leuke dingen. Wat ik vooral leuk vind, is dat het een Belgische pagina is. Daardoor kom je weer net in aanraking met andere ideeën dan die leerkrachten in Nederland hebben en delen.
 2. Kinderboekenjuf.nl
  Tijdens POGO kwam ik er achter dat ik deze pagina helemaal nog niet volgde, maar alleen Kinderboekenjuf zelf als vriend had op Facebook. Wat een gemis! Nog niet heel veel mensen hebben deze pagina gevonden, maar Kinderboekenjuf.nl is het volgen waard. Op de pagina worden boekrecensies gedeeld, maar ook veel lestips die, natuurlijk, vooral op lezen gericht zijn.
 3. De-Gymles
  Helaas geef ik sinds dit schooljaar geen gymlessen meer, omdat we een vakdocent hebben. Mede door het volgen van deze pagina vind ik dat toch wel erg jammer. Er worden compleet nieuwe ideeën gedeeld, maar ook spelletjes die allang gespeeld worden en in een nieuw jasje zijn gestoken. Mag jij wel gymlessen geven aan je klas? Neem dan zeker een kijkje!
 4. Krokotak
  Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat je deze pagina nog niet volgt. Voor alle groepen staan hier leuke knutselideeën op. Ook de website is zeker een bezoekje waard voor nog meer inspiratie.
 5. Spelen met Engels
  Vooral interessant voor leerkrachten die aan de slag willen met Engels of daar al druk mee bezig zijn in de klas. Ik heb al meerdere lessen in mijn groep gegeven die ik op deze pagina zag. Ook voor deze pagina geldt dat de website ook zeker een bezoekje waard is voor nog meer inspiratie.

 

 

 

Share Button