Vijf toffe facebookgroepen

In de zomervakantie heb ik een flink aantal nieuwe groepen ontdekt op Facebook en heb ik eens goed gekeken naar de groepen waar ik al langer lid van was. In deze volgtips op donderdag geen lijstje met pagina’s, maar een lijstje met vijf toffe facebookgroepen waarvan ik het leuk of interessant vind om lid te zijn.

Kijk eens wat ik heb gevonden voor mijn klas!
Deze groep is nog niet zo lang geleden opgericht en daarom worden er momenteel misschien soms iets te veel berichten geplaatst op een dag. Ik vermoed echter dat dat wel af gaat nemen en dat het dan echt een interessante groep gaat worden met veel mooie ontdekkingen die leerkrachten onderling met elkaar delen.

DIY Onderwijs Swap
Na één swap ben ik afgehaakt, omdat ik niet zoveel plezier haalde uit het maken van een swap als ik had gehoopt, maar…wat komen er mooie dingen langs in deze groep. Ben jij een beetje creatief en vind je het leuk om iets moois te maken voor een ander en in ruil daarvoor iets moois te ontvangen? Dan is deze groep waarschijnlijk voor jou echt de moeite waard.

Bovenbouwwereld
Deze groep is voor leerkrachten van groep 5 t/m 8. Niet alle berichten zijn daardoor voor mij even interessant, maar gelukkig kan ik die berichten dan vrij goed negeren. In deze groep laten leerkrachten gave ideeën zien uit hun eigen praktijk, maar ook worden er praktische vragen gesteld waar men elkaar dan bij helpt. Een fijne groep om lid van te zijn.

Leerkrachten groep 8
Vorig jaar was mijn eerste schooljaar als leerkracht van groep 8 en wat heb ik veel aan deze groep gehad. Niet omdat ik zelf nou zo actief ben, maar wel omdat er vragen en antwoorden langskwamen waar ik gewoon nog niet aan gedacht had. Hier blijf ik nog wel even lid van!

Groep 3 tips
Eigenlijk hoef ik natuurlijk geen lid meer te zijn van deze groep, maar er komen gewoon zoveel leuke dingen langs. Niet alleen een aanrader voor groep 3 leerkrachten, maar misschien wel voor iedereen. Ik vind het echt een waanzinnig enthousiaste groep waarin het plezier voor het lesgeven duidelijk naar voren komt.

Share Button